Vlagyimir Putyin egy szarvas szívét adta Silvio Berlusconinak

Vlagyimir Putyin orosz elnök egy vadászaton kivágta egy szarvas szívét, majd ezt átadta Silvio Berlusconinak, az olasz volt miniszterelnöknek. Ez az esemény 2013-ban történt, amikor Putyin és Berlusconi közös nyaralásuk során vadászatra mentek az orosz elnök egyik dácsájában.

Fabrizio Cicchitto, a Forza Italia volt szenátora és Berlusconi egyik közeli szövetségese beszámolt az esetről a Corriere della Sera napilapban, amelyet a Politico is szemlézett. Cicchitto elmondása szerint Berlusconi sosem fogott fegyvert azelőtt, de Putyin kérésére elfogadta a vadászatot. Az orosz elnök átnyújtott neki egy puskát, és együtt sétáltak a hóban, amikor Putyin két szarvast pillantott meg.

Putyin felszólította Berlusconit, hogy lőjön, de amikor az olasz visszautasította, az orosz elnök mindkét állatot lelőtte, majd elégedetten nézett rá. Ezután Putyin lement a lejtőn, felnégyelte az egyik állatot, kivágta a szívét, és egy fatálcán átadta Berlusconinak, mondván, hogy kivételes étel lesz belőle.

Berlusconi állítólag egy fa mögé bújt, hogy elhányja magát, de később megvédte Putyint, mondván, hogy ez talán csak egy vadász szokása. Cicchitto szerint Berlusconi később azt mondta neki, hogy „Vlagyimir olyan erőszakos természetét mutatta meg nekem, amit el sem tudtam képzelni egy ilyen kedves és racionális emberről”. A két politikus közel állt egymáshoz, Berlusconi még az Ukrajna elleni támadás után is védelmezte Putyint, aki pedig „igaz barátként” jellemezte Berlusconit, miután az elhunyt.