"Nem tudtam ott elképzelni a folytatást" - Itt az igazság Pécsi Ildikó örökségéről

Pécsi Ildikó és Szűcs Lajos fia, Csaba eladta a gödöllői otthonukat, és most elárulta, miért döntött úgy, hogy nem ott éli le az életét.

Pécsi Ildikó, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő halála után sok kérdés merült fel az örökségével kapcsolatban. A színésznő 2020 decemberében hunyt el, nem sokkal férje, Szűcs Lajos után. Az örökség, többek között a gödöllői és a fővárosi ingatlanok, valamint értékes bútorok és ereklyék sorsa egy ideig bizonytalan volt. Az eljárás 2021 őszén zárult le, amikor is kiderült, hogy a színésznő mindenét a fiára hagyta, annak ellenére, hogy Pártos Csilla megtámadta a végrendeletet.

Szűcs Csaba a Mokka című műsorban számolt be arról, hogy miért döntött úgy, hogy eladja a gödöllői ingatlant. Elmondása szerint nem tudta volna teljes mértékben kihasználni az ingatlant, ezért úgy döntött, hogy eladja, hogy mások számára is örömöt okozhasson.

"Nagyon jól tudták a szüleim, hogy én nem fogok Gödöllőn lakni, mert őket látom abban a házban és nem tudtam ott elképzelni a folytatást..." - emelte ki Csaba, hozzátéve, hogy fontos volt számára, hogy a ház és az alapkert megmaradjon. Ezt az ingatlanbefektető is ígéretet tett, és a ház továbbra is áll, szeretettel lakva.

A telek megosztása miatt a kert mérete csökkent, de a növények közül néhányat a Művészetek Házába vittek, hogy ott folytathassák életüket. A hatalmas telekre három vagy négy ház épül, és Csaba szerint nem egy, hanem hat család fog ott boldogan élni.

Csaba, aki négy éve vesztette el mindkét szülőjét, igyekszik továbblépni, és úgy érzi, hogy minden a keze alatt van, és jól haladnak a munkafolyamatok. Meg van győződve arról, hogy szülei, ha föntről néznék, boldogan tennék, mert a terület kezelve lett, és a ház, valamint az imádott növények, bár kisebb telken, de megmaradtak.