Jordán Adél: Volt, hogy anyukámnak pánikrohama volt a coming outom miatt

Jordán Adél színésznő a Szavakon túl című műsorban beszélt arról, hogy családja, köztük édesanyja, volt férje és kisfia hogyan fogadta a coming outját.

Jordán Adél három éve vállalta fel nyilvánosan, hogy Székely Kriszta rendezővel él párkapcsolatban, amit egy színdarabban is feldolgoztak. A Katona József Színház színművésze a Szavakon túl című műsorban mesélt arról, hogy családja milyen reakciókkal fogadta a hírt. Elmondása szerint mindenki a saját vérmérséklete szerint reagált, de kisfia, Andor volt a legelfogadóbb és a mai napig az maradt.

Jordán Adél édesanyja, Lázár Kati kezdetben nagyon aggódott és féltette a lányát, ami pánikrohamhoz is vezetett, sőt, mentőt kellett hozzá hívni. A színésznő hozzátette, hogy édesanyja azt hitte, a helyzet csak átmeneti, és később Krisztának esküt is tettetett, hogy mindig szeretni fogja Adélt. Az édesanya félelmei nem a kapcsolat nemi dinamikája miatt voltak, hanem amiatt, hogy mit csinál a családjával, a gyerekével.

A színésznő elárulta, hogy bár az édesanyja támogatja őket, idegen emberektől sok bántást kapott, és a negatív kommentek nagyon bántják, bár tudja, hogy nem kellene ezekkel foglalkoznia. Jordán Adél kiemelte, hogy szükség lenne az országban egy alapos érzékenyítésre, de ő nem vállalja ezt a szerepet, mert lelkileg nem bírja. „Egy-két véleményt elkaptam, és tudom, hogy rohadtul nem rólam szól, hanem bizonyos emberek és az ország állapotát mutatja, de én magam nehezen viselem” – mondta a színésznő.

A színésznő azt is megosztotta, hogy az új kapcsolatnak köszönhetően lelkileg sokkal jobban van, és bár kezdetben félt, ma már jól érzi magát ebben a helyzetben. Jordán Adél fontosnak tartja, hogy nyíltan vállalja a kapcsolatát Székely Krisztával, és nem akar emiatt bujkálni. A coming out melletti döntését azzal indokolta, hogy elébe akart menni a pletykáknak, és nem akart hallani, sem olvasni kettejükről szóló találgatásokat. "Amennyire féltem, annyira jól vagyok már ezzel" – fogalmazott a színésznő.