Új jelölés a Play Áruházban

Androidos felhasználók figyelem: a Google bevezet egy új jelölést a Play Áruházban, amely segít azonosítani az állami és kormányzati alkalmazásokat.

Az androidos alkalmazásboltban hamarosan megjelenik egy új jelölés, amely az állami, kormányzat által finanszírozott vagy működtetett appokat fogja kiemelni. A Google ezzel a lépéssel szeretné megkülönböztetni a hivatalos állami szervek alkalmazásait a hamisítványoktól, amelyek gyakran pénzt vagy adatokat próbálnak megszerezni a felhasználóktól.

Az új jelölés, amely a „Kormányzati alkalmazás” címkét viseli, az alkalmazások adatlapjain és a listákban is látható lesz. A Google a Play Protect rendszerével ellenőrzi az alkalmazásokat, és csak az igazoltan állami fejlesztők kaphatják meg ezt a címkét. Ha a felhasználók megérintik a jelölést, tájékoztatást kapnak arról, hogy az adott alkalmazás valóban kapcsolatban áll-e egy kormányzati szervvel.

Az új jelölést először 14 országban vezetik be, köztük az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Kanadában, Németországban és Franciaországban, így várható, hogy hamarosan Magyarországon is elérhető lesz. A jelölést már olyan jelentős szervezetek is megkapták, mint az amerikai űrhivatal, a NASA. A Google állítása szerint a kormányzatokkal is együttműködött a jelölés bevezetésében, bár nem tették közzé, hogy pontosan mely kormányokkal.