Galambos Lajcsi szabadulása a nyár közepén várható

Galambos Lajos, az ismert trombitaművész, aki jelenleg a baracskai Közép-dunántúli Országos Büntetés-Végrehajtási Intézetben tölti büntetését, hamarosan szabadulhat. Ügyvédje a székesfehérvári bíróságon benyújtotta a reintegrációs őrizet iránti kérelmet, ami az utolsó lépés lehet a szabadulás felé.

Galambos Lajosnak már csak néhány hónapot kell eltöltenie a rácsok mögött, mielőtt ismét szabad levegőn lélegezhet. A művész, akit víz-, gáz- és áramlopásért, valamint vesztegetésért ítéltek el, 2023 áprilisában kezdte meg 3 év 6 hónapos büntetését. A bíróság többszöri halasztási kérelmét elutasította, így nem volt lehetősége tovább késleltetni a büntetés megkezdését.

A közismert "ország trombitása" már számolja a napokat a szabadulásig, és bár a pontos dátum még nem ismert, az ügyvédje által benyújtott kérelem jelentheti a fényt az alagút végén. A régi nóta szerint "a börtön ablakába soha nem süt be a nap", de Galambos Lajos számára hamarosan véget érhet ez a sötét időszak. Ha a székesfehérvári bíróság helyt ad a reintegrációs őrizetnek, akkor a nyár közepén már otthon lehet.

A reintegrációs őrizet helyeként a boldogasszonypusztai otthonát jelölték meg, és ha engedélyezik számára ezt a lehetőséget, nyomkövetőt kell majd viselnie a bokáján, amivel a hatóságok ellenőrizni tudják, hogy valóban otthon tartózkodik-e. Ügyvédje szerint bizonyos időre hetente kétszer elhagyhatja majd a lakhelyét, például vásárlás vagy orvosi látogatás céljából, mivel továbbra is komoly egészségügyi problémákkal küzd. Az elkerülhetetlen műtéti beavatkozásokat várhatóan már nem a börtönkórházban, hanem a szabadban végzik majd el rajta. A reintegrációs őrizete legfeljebb 10 hónapig tarthat, utána a nyomkövető is lekerül róla.

Galambos Lajos ügye még 2015 szeptemberében indult, akkor tartóztatták le feleségével együtt, akitől később elvált, és akit később bűncselekmény hiányában felmentettek. A zenészt vesztegetés, valamint áram, víz és gáz lopásában találták bűnösnek. Saját birtokán és egy tatai lakóparkban is illegálisan vételezett energiát.

A zenész előzőleg 125 napot töltött előzetesben, ezért a rá kirótt büntetésből azt az időszakot levonják.

Lajcsi életét és az ügyét korábbi cikkünkben mutattuk be részletesen. Az ügyvédje, Csontos Zsolt szerint Galambos hangulata egyre jobb, hiszen valóban elérhető közelségbe került számára az a pillanat, amikor elhagyhatja a bv-intézetet. A boldogasszonypusztai birtokot, amelyet hosszú ideje próbál milliárdokért eladni, még nem sikerült értékesítenie, így egyelőre a színpadokra nem térhet vissza, és a lánya divatbemutatóira sem tud elmenni.