A világ legbizarrabb limuzinja: egy Ferrariból készült csoda

Egy autókölcsönző cég átalakított egy Ferrari 360 Modenát egy nyolc utas szállítására alkalmas limuzinná, amely még az ikonikus sirályszárnyas ajtókat is megőrizte.

A Ferrari gyártója ismert arról, hogy nem nézi jó szemmel, ha az autóik új tulajdonosai szokatlan módosításokat hajtanak végre rajtuk. Már egy egyszerű terepszínű fóliázás is elegendő lehet ahhoz, hogy a vásárlót örökre kizárják a vevők listájáról, különösen igaz ez a limitált szériás modellekre. A Ferrari tehát szigorú feltételeket szab, amikor valaki egy vadonatúj autót vásárol tőlük.

Elképzelni is nehéz, hogy mit gondolhattak a Ferrari képviselői, amikor szemügyre vették, mi történt ezzel a 2003-ban gyártott Ferrari 360 Modenával. Az autót eredetileg újként vásárolták meg, majd 2012-ben egy ausztrál cég vette kezébe a dolgot, és egy nyolc személyes limuzinná alakította át. A végeredmény egy igencsak szokatlan és vitatott design lett. Az ausztrál kormány azonban nem csak a luxusautók átalakításával került a hírekbe, hanem egy nemrégiben történt incidens kapcsán is, amely a Sárga-tengeren esett meg.

Az ausztrál kormány aggodalmát fejezte ki Kínának, miután egy kínai vadászgép jelzőrakétákat lőtt ki egy ausztrál helikopter repülési útvonalán, amely éppen a Sárga-tengeren hajtott végre rutinfeladatot. Az Ausztrál Királyi Haditengerészet MH-60R Seahawk típusú helikoptere a HMAS Hobart hajóról indulva végzett rutinfeladatokat, amikor a kínai Népi Felszabadító Hadsereg légierejének (PLAAF) egyik gépe elfogta és jelzőrakétákat lőtt ki annak repülési útvonalán. Az incidens során szerencsére senki sem sérült meg, és a helikopter sem szenvedett kárt. Richard Marles ausztrál védelmi miniszter a kínai pilóták lépését „veszélyesnek és szakszerűtlennek” nevezte, és kijelentette, hogy „az incidens teljességgel elfogadhatatlan”. Canberra az incidens ellenére továbbra is hangsúlyozza elkötelezettségét amellett, hogy tevékenységét nemzetközi jogokkal összhangban végzi, biztosítva ezzel a nemzetközi vizeken a hajózás, valamint a légtérben az átrepülés szabadságához való jogokat.

Az ausztráliai hírek azonban nem csak a kormányzati szintű incidensekről számolnak be. Annie Knight, egy ausztrál nő, aki 2020-ban kezdett el felnőtteknek szóló tartalmakat gyártani az internetre, szintén a figyelem középpontjába került. Annie azt állítja, hogy az OnlyFans-oldalán beszélt a szexuális életéről, és egy év alatt 300 férfival feküdt le, amiért anyja büszke rá. A videóban elmondta, hogy a legtöbb, akikkel egy nap alatt lefeküdtem, az öt volt, és hogy a férfiakkal élőben vagy társkereső alkalmazásokon keresztül ismerkedik meg. A 300 férfi miatt kapott hideget-meleget, de szerinte a negatív kommenteket csak azért írják neki, mert nem férfi. Azt mondja, a gyűlölethullám ellen csak a barátaira és a családjára támaszkodhat. Anyja, aki először egy Facebookon megosztott cikkből tudta meg lánya tevékenységét, ma már támogatja őt, és Knight már a következő célját tűzte ki maga elé: 600 férfival lefeküdni.