Valódi világsztár tart mesterkurzust Budapesten

Május elején Christian Tetzlaff világhírű hegedűművész két koncertet ad a Concerto Budapesttel, és ingyenes mesterkurzust is tart a tehetséges hegedűművész-növendékek számára.

Christian Tetzlaff, a klasszikus zenei élet egyik legkeresettebb hegedűművésze, május 10-én és 11-én lép fel a Zeneakadémia Nagytermében, ahol Brahms D-dúr hegedűversenyét adja elő Keller András vezényletével. A koncertek második felében a Szentivánéji álom című darabot is hallhatja a közönség az Angelica Leánykar előadásában, melynek nyitányát Mendelssohn tizenhét éves korában komponálta. Mindkét koncertet Wagner Lohengrin-előjátéka nyitja meg.

A koncertek előtt, május 9-én, a Concerto Mesteriskola keretében Tetzlaff ingyenes angol nyelvű mesterkurzust tart a kiválasztott felsőoktatásban tanuló hegedűművész-növendékek számára. A kurzuson Teo Gertler és Berec Laura, a Zeneakadémia két fiatal tehetsége, valamint Abouzahra Amira, a bécsi Zeneakadémia egyiptomi-magyar növendéke vesz részt. A mesterkurzus nemcsak a szakmai közönségnek, hanem a regisztrációt követően minden érdeklődő zenebarátnak is nyitva áll.

A mesterkurzus helyszíne a Concerto Budapest Páva utcai székháza, a pontos időpont 2024. május 9., 11.00–13.00. A részvételhez a regisztracio@concertobudapest.hu e-mail címen lehet jelentkezni, a férőhelyek érkezési sorrendben történő betöltése függvényében.

A Concerto Mesteriskola következő állomásaként május végén Augustin Hadelich tart majd kurzust, melynek részleteiről a zenekar később ad tájékoztatást.