Az ukrán 47-es gépesített gyalogsági dandár újrafegyverzése és a pihenés szükségessége

Az Egyesült Államok kiemelt figyelmet fordít az ukrán 47-es gépesített gyalogsági dandár fegyverkészletének bővítésére, azonban a dandár folyamatos frontszolgálata miatt felmerülő kimerültség problémáját is kezelni kell.

Az amerikai Forbes szerint az ukrán haderő egyik legelit alakulatát, a 47-es gépesített gyalogsági dandárt, amelyet NATO-katonák képeztek ki és amely már több csatában is bizonyított, most újabb Bradley páncélosokkal és tüzérségi eszközökkel szeretnék megerősíteni. A dandár már több mint 40 Bradley páncélosát veszítette el, és az Egyesült Államok első körben ezt a veszteséget kívánja pótolni, valamint segítséget nyújtani az alakulat taktikai működésének és vezetési problémáinak javításában is.

A Forbes azonban felhívja a figyelmet arra is, hogy a 47-es dandár tagjainak elsősorban pihenésre lenne szükségük, mivel már 11 hónapja folyamatosan a harcvonalban vannak, ami alatt lehetetlen folyamatosan csúcsteljesítményt nyújtani. A dandár majdnem kikerült a harcok sűrűjéből, de az Ocseretine térségében bekövetkezett események miatt visszafordították őket, és sikerült legalább átmenetileg megakadályozni az orosz hadsereg nyugat felé történő további előrenyomulását.