Anna Netrebko koncertje elleni tüntetés Wiesbadenben

Több száz ember tüntetett Anna Netrebko orosz operaénekesnő németországi koncertje ellen, aki korábban támogatásáról biztosította Putyint, de később elítélte az ukrajnai háborút.

Wiesbadenben, Hessen szövetségi tartomány fővárosában, több száz demonstráló gyűlt össze Anna Netrebko világhírű orosz operaénekesnő fellépése miatt. A német rendőrség vasárnapi közlése szerint a szombati demonstráció békésen zajlott. A kettős állampolgárságú, Ausztriában élő énekesnőt korábban bírálták az Ukrajna elleni orosz invázió támogatása miatt. Netrebko tavalyi wiesbadeni Májusi Fesztiválon tartott fellépését is tiltakozások kísérték, és a svájci Luzernben tervezett júniusi koncertjét a helyi önkormányzat tiltakozása miatt mondták le. Emellett számos nyugati országban törölték a fellépéseit, annak ellenére, hogy menedzsmentje szerint az énekesnő nyilvánosan bírálta az ukrajnai háborút.

Netrebko neve szerepelt azon a listán is, amelyet Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tett közzé azokról a művészekről és médiaszemélyiségekről, akiket kitiltottak Ukrajnából.

Az operaénekesnő azonban időközben visszatért a nemzetközi színtérre, és többek között a Berlini Állami Operaházban, a Bécsi Operabálon, valamint a budapesti Eiffel Műhelyházban is színpadra lépett.