A kaszkadőr: Ryan Gosling új filmje, ahol a sztár kaszkadőrként tündököl

Ryan Gosling kaszkadőrként tér vissza a vászonra A kaszkadőr című filmben, ahol egy eltűnt akciósztár megtalálására indul, és ezzel nem csak a filmet, hanem élete szerelmét is visszanyerheti.

A kaszkadőrök gyakran maradnak a háttérben, ám ezúttal egyikük kerül a reflektorfénybe. Ryan Gosling alakítja Colt Seaverst, aki nem csupán egy dublőr, hanem a filmekben a sztárok árnyékaként funkcionál. A történet szerint Colt egy sérülés után tér vissza a szakmába, hogy részt vegyen egy nagy költségvetésű produkcióban, melyet ex-szerelme, Jody Moreno (Emily Blunt) rendez. A film főszereplője, Tom Ryder azonban nyomtalanul eltűnik, és a producerek Colt-ra bízzák a feladatot, hogy megtalálja őt.

A feladat nem lesz egyszerű, hiszen Colt-nak szembe kell néznie egy jegelt hullával, egy összeesküvés gyanújával és számos rosszfiúval, akik mind meg akarják ölni. A helyzet annyira veszélyes, hogy még egy kaszkadőr számára is kihívást jelent.

A film David Leitch rendezésében készült, aki korábban olyan sikeres akciófilmeket dirigált, mint a John Wick, a Deadpool 2 és az Atomszőke. Leitch maga is volt kaszkadőr, és filmjével a kaszkadőrszakma előtt szeretne tisztelegni. A célja, hogy a számítógépes effektek helyett valódi kaszkadőr-mutatványokkal kápráztassa el a nézőket.

A film egyik látványos jelenetében Logan Holladay kaszkadőr Guinness-rekordot állított fel a nyolc és fél halálpörgéssel, amely során egy autó többször megpördül a levegőben. Ezzel megdöntötte Adam Kirley korábbi, hétszeres pördülés világrekordját, amit a Casino Royale című James Bond-filmben ért el.

A kaszkadőr film várhatóan nagy sikert arat majd, és a folytatás is borítékolható.