Miklósa Erika megmutatta soha nem látott kislányát

Megható anyák napi írást osztott meg a Facebook-oldalán Miklósa Erika, ahol a világhírű operaénekes a kislányáról, Bíborkáról mesélt, és együtt töltött időről az anyák napján.

Miklósa Erika bejegyzésében elmesélte, hogy kislányával, Bíborkával és a család kutyusával pikniket tartottak anyák napján. "Édesanyám – így szólít sokszor Bibi – kezdte Miklósa Erika a bejegyzést. – Már tegnap rajzos szívecskékkel szórta tele a lakásunkat. Azt mondta akkor: »Tudom az Apától, hogy csak vasárnap lesz az anyák napja, de én már nem bírtam kivárni.« Azért ma is megtartottuk az anyák napját. Kerti pikniket rendeztünk. Édesanyámat is köszöntöttük. És minden Anyát – Édesanyát, Örökbefogadó Anyát, Nevelő Anyát – szeretettel ölelünk Bibivel" – írta az énekesnő, aki ezen kívül megosztotta az anyák napi jegyzetét is, amelyet a Magyar Rádióban olvasott fel.

Az operaénekesnő a jegyzetében beszélt az anyaság félelmeiről és csodáiról. "Gyermeket nevelni maga a csoda. Légies, könnyű dologgá teszi a létezést" – kezdte Miklósa Erika, majd hozzátette, hogy van egy kedvenc idézete Szabó Magdától, amely a gyermeknevelés fontosságáról szól.

Miklósa Erika bevallotta, hogy félte attól, milyen anya lesz, különösen mivel nem ő szülte Bíborkát. "Szorongtam az ismeretlentől, és attól, hogyan tudok majd mindent megtenni érte" – mondta, de hozzátette, hogy amikor először tarthatta karjában kislányát, minden kételye megszűnt, és egy örök kötelék fonódott közöttük. "Amikor először fogtam a kezemben kislányunkat, Bíborkát, azt mondtam neki: „Örökbe fogadtunk, örökké szeretni fogunk”. Ezt azóta is olykor megismétlem, de a most 9 éves Bibi már nem engedi, hogy befejezzem, belevág: „Anya, én fogadtalak örökbe, én szeretlek titeket örökké” – írta az énekesnő, jelezve, hogy a kislány is úgy érzi, ő találta meg a szüleit, akiket már régóta kerestek.

Az énekesnő szerint a gyermek tanítja meg az anyát az anyai szeretetre. Egy húsvéti előkészület során Bíborka megkérdezte tőle, hogy tudja-e, hogy jó anya, amire Miklósa Erika azt válaszolta, hogy ő a világ legjobb anyukája szeretne lenni. Bíborka azonban azt mondta, hogy ez nem verseny, és hogy az édesanyjának csak az ő legjobb anyukájának kell lennie, ami pont elég.

Miklósa Erika szerint az anyaság egy szent szövetség, amely lélekből és szívből fakad, és amelyben nincs kényszer vagy érdek. "Erre az örök szövetségre a legtermészetesebben esketnek fel minket, anyákat a gyermekeink" – zárta a bejegyzést az operaénekes.