Gól és gólpassz a Dárdai fivérektől, de apjuk így sem lehet boldog

Huszadik bajnokiján az ötödik gólját szerezte a Hertha Berlinben légióskodó egyszeres magyar válogatott szélső, Dárdai Palkó. A 25 éves középpályás öröme azonban nem lehet felhőtlen, az édesapja, Dárdai Pál által vezetett csapat végül 4–2-re kikapott az Elversberg otthonában. A Hertha első gólját Palkó fivére, az ugyancsak magyar válogatott Dárdai Márton készítette elő.

A Hertha Berlin sorozatban a harmadik meccsén maradt nyeretlen a német másodosztályban, és a tabella 9. helyén álló fővárosi csapat már a 18. percben hátrányba került. Fabian Reese a 27. percben egyenlített Dárdai Márton gólpasszából (1–1).

A második félidőben ismét hátrányba került a vendégcsapat, Luca Schnellbacher révén. A 61. percben azonban Dárdai Palkó egy balról érkező, többször is megpattanó labdát kotort a hálóba (2–2).

A mérkőzés hajrájában az Elversberg került előnybe, Paul Wanner és Kevin Koffi góljaival végül 4–2-re nyertek a hazaiak. Dárdai Palkó 73 percet töltött a pályán, fivére, Márton végigjátszotta a meccset, míg a harmadik testvér, Bence ezúttal sem volt a keret tagja.

A Hertha 32 fordulóval a vége előtt 45 pontot számlál és a 9. helyen áll, és legjobb esetben sem lehet már a hatodiknál jobb.

A bajnokság élén a Holstein Kiel áll 64 ponttal, megelőzve a St. Paulit 63 ponttal és a Düsseldorfi csapatot, amely 59 ponttal jelenleg csak osztályozós helyen áll. A Hamburg, ahol Németh András légióskodik, 55 ponttal a negyedik helyen áll, így számukra óriási bravúr kellene az osztályozóhoz való jutáshoz.