Saját autóját lopta el egy brit férfi, most börtön várhat rá

Akár börtönbe is kerülhet az a brit férfi, aki saját autóját lopta el egy műhelyből, miután az nem ment át a műszaki vizsgán.

Ian Roberts, a 64 éves brit férfi, műszaki vizsgára vitte autóját, de ott közölték vele, hogy a jármű olyan rossz állapotban van, hogy amennyiben nem javíttatja meg, kivonják a forgalomból. Roberts ezután megvárta, hogy bezárjon a Pembrokeshire megyében található vizsgaállomás, majd tartalékkulcsával beosont, és hazavitte az autót anélkül, hogy kifizette volna a vizsgáért felszámolt összeget. A rendőrség azonban lefoglalta az autót, és az ügy még mindig nem zárult le, immár két éve tartják elzárva a járművet.

Az eset bírósági ügyet eredményezett, ahol a férfi ügyvédje azzal védekezett, hogy Roberts csak javítás céljából vitte el a kocsit, mivel ő maga akarta megjavítani, majd visszavinni a vizsgaállomásra. A bíróság előtt felmerült, hogy lopás miatt induljon eljárás, de a bíró úgy döntött, hogy ha a férfi kifizeti a kifizetetlen számlát, akkor ejtik az ügyet. Azonban a tartozás rendezése még nem történt meg, és az ügyvéd szerint védence hajlandó lenne kifizetni, de nem adott magyarázatot a késedelemre. A bíróság most ultimátumot adott: vagy Roberts két héten belül rendezni fogja a tartozást, vagy vádat emelnek ellene, ami esetben akár hét év börtönt és/vagy pénzbírságot is kaphat.