Autó ütközött a Fehér Ház kapujának, a sofőr életét vesztette

Washingtonban egy autó nagy sebességgel csapódott a Fehér Ház egyik kapujának, a balesetben a sofőr meghalt. Az amerikai titkosszolgálat szerint az eset nem jelentett biztonsági kockázatot.

Nem sokkal este fél 11 előtt helyi idő szerint történt a baleset, amikor a jármű a Fehér Ház körüli biztonsági kordon egyik kapujának ütközött. A helyszínen lévő biztonsági szolgálat tagjai azonnal megpróbálták kimenteni a sofőrt, de sajnos a helyszínen életét vesztette.

A vizsgálat még folyamatban van, és Anthony Guglielmi, a Fehér Ház biztonságáért felelős amerikai titkosszolgálat szóvivője megerősítette, hogy az incidensnek „nem volt fenyegetése, sem következménye a közbiztonságra nézve”. A washingtoni rendőrség jelenleg közlekedési balesetként kezeli az esetet, és az információkat az X közösségi hálózaton is közzétették.

Az elnöki rezidencia védelmében az elmúlt években több betörési kísérlet is történt, ezért a biztonsági szolgálatok 2020-ban új, magasabb és erősebb fémből készült kordont építettek a Fehér Ház köré. Idén januárban egy másik esetben is őrizetbe vettek egy embert, aki szintén az egyik kapunak ütközött autójával.

Joe Biden amerikai elnök az incidens idején nem tartózkodott a városban, és a biztonsági szolgálatok nem közölték, hogy az eset egyszerű baleset volt-e, vagy esetleges célzott támadásról van szó.