Kegyetlen gyilkosságok egy délkelet-angliai kisvárosban

Egy délkelet-angliai tengerparti kisvárosban élő családapa, Mark Brown, aki élettársával és közös kamasz gyerekükkel élt, kettős életet élt: a külvilág számára tisztes polgárként tűnt fel, ám valójában kegyetlen gyilkosságokat követett el.

Az önmagát „lelkiismeretes pszichopatának” nevező Mark Brown két szexmunkást csapdába ejtett és ölt meg a bérelt telkén álló konténerben. Az egyik áldozat, Leah Ware maradványai a mai napig nem kerültek elő, míg a másik áldozat, Alexandra Morgan fogait egy olajoshordóban találták meg.

A 43 éves férfi a tengerparti kisvárosból, Hastingsből származik, és 2023 elején kettős gyilkosságért kétszeres életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. A nyomozás során fontos szerepet játszottak azok a nyomok, amelyeket Morgan a kisebbik gyereke búcsúajándékul hátrahagyott görkorcsolyájának a dobozába rejtett.

A gyilkosságok részletei a Murders At Little Bridge Farm című kétrészes dokumentumfilmsorozatban is bemutatásra kerültek.

A csábítás és a halál csapdája

Alexandra Morgan, a 34 éves egyedülálló anya, aki titokban escortként dolgozott, 2021. november 13-án tűnt el, miután a gyerekeit a szüleihez vitte, állítólag egy kirándulásra menve. Valójában Mark Brownnal találkozott, aki azzal az ígérettel csábította el, hogy webkamerás munkával 100 ezer fontot kereshet.

A térfigyelő kamerák felvételei szerint Morgan nem a megbeszélt szállodába, hanem Brown Little Bridge Farm nevű telkére ment, amit a férfi kéjbarlanggá alakított át.

A gyilkosság és a nyomok eltüntetése

A vádhatóság szerint Brown a konténerben megölte Morgant, majd a holttestét egy olajoshordóba tette, és elégette. A férfi mobiljából kinyert adatok alapján Brown fehérítőt és gázolajat vásárolt, amelyeket valószínűleg a holttest eltüntetésére használt.

Brown azzal védekezett a tárgyaláson, hogy Morgan véletlenül elesett és belehalt a sérüléseibe, de a bíróság nem fogadta el ezt a magyarázatot.

A másik áldozat: Leah Ware

Leah Ware, Brown másik áldozata, egy 32 éves szexmunkás volt, akivel a férfi egy korábbi kapcsolat során ismerkedett meg. Ware a férfi farmjára költözött, ahol egy lakókocsiban élt, amíg Brown fel nem gyújtotta azt. A nő holtteste nem került elő, de a nyomozás során kiderült, hogy Brown megölte őt, és hónapokig élvezte Ware segélyét.

A pszichopata és a lelkiismeret

Mark Brown a gyilkosságok után újra aktívvá vált a szexpartnerkereső oldalon, és újabb áldozatokat keresett. A férfi egy régi iskolatársával, Elizabeth Howarddal is felvette a kapcsolatot, akivel a gyilkosságokról is beszélt.

A kétszeres életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt Brown nem ismerte be Leah Ware megölését, és nem árulta el, hova rejtette a holttestét, így a családja továbbra is válaszok nélkül maradt. Ware édesanyja, Rebecca Martin szerint Brown továbbra is kínzást okoz a családnak azzal, hogy nem mondja el, mi történt a lányával.