Egy amatőr nyomozó szerint megoldódott a Madeleine McCann-ügy

Egy amatőr nyomozó, Bernt Stellander, állítja, hogy megoldotta a 17 évvel ezelőtt eltűnt Madeleine McCann ügyét, és szerinte a kislány természetes halált halt, amit a szülők és barátaik elrablásos sztorival próbáltak leplezni.

Madeleine McCann 17 évvel ezelőtt tűnt el egy portugáliai üdülőhely apartmanjából, és az ügyet a BKA, a Scotland Yard és a portugál rendőrség sem tudta megoldani. Az évfordulón Stellander, aki egykori norvég katonai rendőrnek mondja magát, egy sajtótájékoztatón mutatta be állítólagos bizonyítékait, amelyeket egy könyvben is publikált, és amely már kapható Portugáliában.

Stellander szerint Maddie 2007. május 2-án este halt meg, miután altatók hatása alatt a kanapéról leesett és meghalt, míg szülei vacsorázni voltak. A szülők és barátaik állítása szerint azonban Maddie-t elrabolták. A nyomozó úgy véli, hogy a szülők először a falusi temetőben rejtették el a holttestet, majd később a Luz melletti hegyekben temették el. A McCann házaspár és barátaik kihallgatások során ellentmondásokba keveredtek, és egy dajka is hazudott a nyomozás során.

A nyomozó azt állítja, hogy vadkamerák felvételei alapján gyanítja, hogy a McCannék a lányukat a hegyekben temették el. Több éven át küldött névtelen e-maileket a szülőknek, amelyekben szembesítette őket a "bizonyítékaival", de a rendőrségnek nem adta át ezeket. A nyomozó szerint a szülők vagy barátaik hamarosan "megtörnek az új bizonyítékok nyomása alatt", és elmondják az igazat, vagy pedig Maddie maradványait megtalálják, hiszen a könyvében a holttest hozzávetőleges helyét is feltüntette.

A nyomozó már ásott a hegyekben, de Maddie maradványait nem találta meg. A férfi nem válaszolt arra a kérdésre, hogy miért nem adta át a bizonyítékokat a rendőrségnek, és miért választotta a könyv publikálását.