Rendőrkézre került a Lamborghini-ajtós Suzuki Debrecennél

Debrecen közelében a Hajdú-Bihar megyei rendőrök egy szokatlan Suzuki Swiftet állítottak meg, melynek ajtaja felfelé nyílt, hasonlóan bizonyos Lamborghini modellekhez.

A rendőrök által megállított jármű nem mindennapi látványt nyújtott, hiszen a kis Swift ajtaja látványosan felfelé nyílt. A rendőrök azonban nem értékelték az autó átalakítását, és a helyszínen felvetett kérdéseikkel gyorsan el is keserítették a sofőrt. A rendőr által feltett kérdések között szerepelt, hogy „Hogy nyílik ez az ajtó?”, „Hol vannak az ülések?”, valamint hogy „És most maga egy ilyen ládán ül?”.

A járművel kapcsolatos problémák nem csupán az ajtóra korlátozódtak, hiszen az átalakítások szabálytalanságát jelentette, és a sofőr nem tudta igazolni, hogy rendelkezik-e a szükséges engedélyekkel az átalakításokra. Emiatt a rendőrök nem engedték tovább az autóst.

A cikkben említett Debrecen városa más területen is hírekben szerepel, bár ezúttal a sport világából. A jégkorong Erste Ligában szereplő DEAC együtteséből kilenc játékos távozása vált biztossá. A klub közleménye szerint a távozók között van Niks Krollis, Nyikita Usnyev, Anton Vasziljev, Kamil Mingazov, Anton Jeliszejenko és Gregor Koblar, valamint három magyar hokis: Sándor Bence, Hári Norbert és Mazzag Dániel. A DEAC egyesület tájékoztatása szerint a 2024–2025-ös idényre továbbra is zajlik a keret kialakítása, leendő játékosok keresése, az egyeztetések és tárgyalások folyamatban vannak.