Utánfutós tolvajbanda garázdálkodása Kiskőrösön

Vádat emeltek egy háromtagú tolvajbandával szemben, akik Kiskőrös és környéke tanyáin, pincéiben és telephelyein garázdálkodtak, lopások sorozatát követve el.

A vádirat szerint a három férfi, akik mindegyike többszörösen büntetett előéletű, 2023 tavaszán két hónap alatt több helyszínen is betöréseket hajtottak végre. Kiskőrösön három pincét, Soltvadkerten egy tanyát, Kiskőrösön egy másik tanyát, valamint Solti telephelyre is betörtek, közel két és fél millió forint értékű ingóságot tulajdonítva el.

A banda tagjai gépjárművel érkeztek a helyszínekre, amelyet a legfiatalabb elkövető vezetett, és az autóhoz egy utánfutót is kapcsoltak, hogy minél több lopott tárgyat magukkal vihessenek. A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a lopások során főként szerszámokat, bútorokat, konyhai és kerti gépeket, élelmiszereket, valamint gázolajat vittek magukkal.

A tolvajok nem csak csoportosan, hanem egyénileg is aktívak voltak. Egy solti termőföldről és egy iszáki gyümölcsösből három akkumulátort és közel 300 liter gázolajat tulajdonítottak el.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő vádlottakat lopással vádolja, és végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását kezdeményezte.