Curtis édesanyjának ügyében bocsánatot kért a kórház

Lezárult a vizsgálat Curtis édesanyjának januári ügyében, a SOTE klinika bocsánatot kért az asszonytól, de a család nem teljesen elégedett az eredménnyel.

A Blikk információi szerint a SOTE klinika befejezte a vizsgálatot, amely Curtis édesanyjának, Széki Lajosnénak, ismertebb nevén Jutka néninek ügyében folyt, és az intézmény bocsánatot is kért az asszonytól. Januárban történt, hogy az idős hölgyhöz három óra várakozás után, a második hívásra érkeztek ki a mentők. Az eset kapcsán Tibor, az asszony fia a mentőknek és a kórháznak is megadta a telefonszámát, hogy értesítsék, de ez nem történt meg. Másnap az asszonyt egy betegszállító hazavitte, mezítláb, köntösben, egy műanyag széken hagyta a lakása előtt a lépcsőházban, és másnap reggel eszméletlenül találtak rá otthonában.

A betegszállító cég már korábban elismerte a felelősségét az ügyben, és az érintett munkatársat elbocsátotta. A kórházban és a mentőszolgálatnál is belső vizsgálat indult, amelynek eredményeként a kórházban a vizsgálatot lezárták. Curtis bátyja a Blikknek elmondta, hogy a vizsgálat által feltárt hibákat és mulasztásokat belső körben rendezték, és bocsánatot is kértek az édesanyjától, amit a hölgy nagyon szeretett volna.

A család nem teljesen elégedett a vizsgálat eredményével, de fontosnak tartják, hogy az édesanyjukat megkövették. A 70 éves asszony kezelése a történtek után már nem a SOTE-n, hanem egy másik kórházban folytatódott, ahol többhetes rehabilitációra került sor, és azóta már haza is engedték.

Széki Tibor azonban hozzátette, hogy az Országos Mentőszolgálat még nem tájékoztatta őket a saját vizsgálatuk eredményéről. Jutka néni jól van, örül, hogy gyógyultan hazatérhetett, és a család is boldog, mert nemrég dédi mama lett belőle. "Mi is igyekszünk felejteni, és abban bízunk, ilyen mással nem fog előfordulni a jövőben" – fogalmazott a férfi.