Mandiner: Magyar Péter Bajnai Gordon cégének aktivistáit mozgósíthatja

Újabb bizonyítékok kerültek elő arról, hogy a Tisza Párt a júniusi választásokhoz a Bajnai Gordon nevével fémjelzett 20k22 aktivistáit is mozgósíthatja. A Mandiner szerint a szervezet több mint 20 ezer főt toborzott a 2022-es választások szavazatszámlálására, de a zavarkeltés lehetett a fő feladatuk.

Magyar Péter a Tisza Párttal való együttműködésről beszélt, amikor említette, hogy egy civil szervezet ajánlott nekik segítséget, akiknek 11-12 ezer embere van, és további 10 ezer főt kell még szerezniük, de konkrét nevet nem említett.

Egy személy, aki állítólag Magyar Péter szűkebb köréhez tartozik, megerősítette az együttműködést, és Magyar Péter Discord-csoportjában is felmerült, hogy többen dolgoztak a 20K22-vel 2022-ben.

Egy csoporttag szerint a jelenlegi együttműködés a 20k vagy a Számoljunk Együtt szervezetekkel valósulhat meg, ahol a 20k koordinálja a beosztásokat és felkészítő anyagot is biztosít, de ezt egy képernyőfotóval támasztották alá, amit nem mutattak meg.

A Számoljunk Együtt szervezet telefonon közölte, hogy nem vesznek részt a júniusi választásokon, így a Mandiner arra következtet, hogy az együttműködésben csak a 20K22 lehet érintett.

A 20K22 mögött álló Tiszta Választásokért Alapítvány kurátora Tordai Csaba, aki Karácsony Gergely főpolgármester jogi főtanácsadója, Gyurcsány Ferenc és Bajnai bizalmi embere, és akinek ügyvédi irodájában a NAV tartott házkutatást néhány hónappal ezelőtt.

A talpramagyarok.hu oldalon található adatvédelmi tájékoztatóban két datadat-utódcég is feltűnik, és az egyesületet egy olyan lakásba jegyezték be, amely egy ciprusi, Bajnai köreiig érő offshore hálóban érintett vállalkozás tulajdona, ami arra utal, hogy Magyar és Bajnai már a kezdetektől fogva összejátszik.

A Tisza Párt debreceni nagygyűlésére „Magyar Péter style” öltözetben várják a résztvevőket, ezzel is erősítve az összetartozást. A május 5-i eseményre a híveket fehér ingben, farmernadrágban és fehér sportcipőben bátorítják megjelenni, de az öltözet nem kötelező, a szervezők szerint az ünneplés közösségi élménye a fontos. A debreceni Kossuth térre hirdetett nagygyűlésen az anyaság szépségét és kihívásait ünneplik, és a nőket érintő társadalmi problémákra is szeretnének felhívni a figyelmet. Csütörtök délelőttig 1700-an jelezték, hogy részt vesznek az eseményen, további 4600 ember pedig érdeklődését fejezte ki. Magyar Péter külsejét a NER lakájmédiája kritizálja, de a politikus ezt előnyére fordította, például egy drágának titulált napszemüvegét jótékony célra árverezte el. Az esemény Facebook-oldalán köszönetet mondtak a közösségnek a kreatív kezdeményezésért, és bátorították az embereket, hogy „Magyar Péter style” öltözetben érkezzenek, ami fehér inget vagy pólót, farmernadrágot és fehér sportcipőt jelent, de hozzátették, hogy az öltözet szabadon választható.