Rejtélyes körülmények között menesztették a kiskunhalasi kórházigazgatót

Ismeretlen okokból menesztették múlt héten a kiskunhalasi kórház főigazgatóját, Szepesvári Szabolcsot, ami több ezres tüntetést váltott ki a városban.

A kiskunhalasi kórház vezetőjének, Szepesvári Szabolcsnak a menesztése után a kórház melletti téren több ezren gyűltek össze, hogy támogatásukról biztosítsák az igazgatót. A tüntetők és a kórház munkatársai szerint Szepesvári irányítása alatt folyamatosan fejlődött az intézmény. A demonstráción a kórház több vezető főorvosa is felszólalt, és a kórház a távozás tényét múlt csütörtökön jelentette be a Facebookon.

Bányai Gábor, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint a menesztés hátterében nem törvénytelenség, hanem személyes konfliktusok állhatnak a vármegyei kórház vezetőivel. Bányai egy interjúban, amit később visszavont, azt állította, hogy egy polgármesteri találkozón a megyei kórházvezető azt mondta: „nem engedhető meg, hogy egy városi kórház jobban működjön, mint a megyei”.

A fideszes képviselő emellett levélben fordult az országos kórházi főigazgatósághoz, kérve Szepesvári Szabolcs visszahelyezését pozíciójába.