Podcast: Hogyan nyaraljunk olcsón, jó helyen? Eláruljuk!

Egy nyaralás tervezésekor kulcsfontosságú a pénztárcánk és kikapcsolódási igényeinknek megfelelő úti cél kiválasztása. Dr. Kiss Róbert Richard turisztikai szakértő, az Economx videós podcastjában kiemelte, hogy az ár-érték arányos nyaralás megszervezése a legfontosabb.

A szakértő szerint évente érdemes felmérni a kívánt desztináció körüli gazdasági változásokat, hogy a legjobb döntést hozhassuk meg. Kiss Róbert Richard a Balaton és Horvátország közötti választást is elemezte, és rámutatott, hogy a kulturális örökségünk és egy tengerparti élmény összehasonlítása nem célszerű. Hozzátette, hogy a nyaralás alatt a magyarok többsége nem szokott spórolni, így a lángos árán való kétségbeesés alaptalan.

A szakértő úgy véli, a legnagyobb megtakarítást a nyaralás előtt kell megtenni, nem pedig alatta. Az idei szezonra azt tanácsolta, hogy ne bízzunk a last minute ajánlatokban, hanem foglaljunk előre, mivel a gazdasági hozam növekedése várható, és ez a tendencia folytatódni fog.

Kiss Róbert Richard, aki már 178 országban járt, elmondta, hogy a nyaralás mindig magában hordoz bizonyos kockázatokat. A magyarok gyakran utazási irodákon keresztül foglalnak, de sokan merítenek ötletet az utazomajom.hu weboldalról is. A szakértő saját tapasztalatai alapján úgy véli, hogy kevés pénzből is elérhetőek csodálatos helyszínek, ha rendelkezünk elegendő idővel. A podcast végén a diákok számára hasznos tippeket is kaptak, akiknek a nyári tömegközlekedés költséghatékonyabb lesz.