Árstabilitás és kedvezmények a magyar termálfürdőkben

Május 1-jén kezdődik a fürdőszezon Hajdúszoboszlón, ahol a Hungarospa árait befagyasztják, és más kisebb fürdők is vonzó árakkal csábítanak.

Május elsején nyitja meg kapuit a hajdúszoboszlói Hungarospa, Magyarország legnagyobb termálstrandja. A vendégeket reggel fúvószenekar és mazsorett bemutató fogadja, este pedig a Hungarosparty strandnyitó rendezvényre kerül sor, mely ingyenesen látogatható. A strandfürdőben június 14-ig az előszezoni jegyárak érvényesek, így egy felnőtt belépő 4300 forintba, a nyugdíjas napijegy 3600 forintba, a gyermek és diák belépő pedig 3500 forintba kerül. A méretes hajdúszoboszlói Hungarospa szabadtéri zónái közül csak a strandot nyitják meg a munka ünnepén, az Aquapark május 30-án, a Prémium Zóna pedig június 15-től áll a vendégek rendelkezésére. A május 1-i nyitásra ünnepséget is szerveznek sztárfellépőkkel.

A Hajdúszoboszlótól 20 kilométerre fekvő Kabai Városi Gyógyfürdő is május 1-jén nyitja meg kapuit a szezonra. A gyógyvízzel rendelkező fürdőben a felnőtt napijegy ára 2200 forint, a diák és nyugdíjas belépő 1650 forintba, míg a gyermek jegy 1320 forintba kerül. A helyi lakosok számára kedvezményeket biztosítanak, és délután 16 órától olcsóbbak a belépők.

A Jászárokszállási Termálfürdő szintén május 1-jén kezdi meg a szezont. A fürdő májusban keddtől vasárnapig tart nyitva, júniustól pedig már heti hétnapos nyitvatartásra áll át. Itt egy felnőtt belépő 1950 forint, a gyermek, diák és nyugdíjas jegy 1350 forintba kerül, és a helyi állandó lakosoknak árengedményt kínálnak.

További fürdők is megnyitják kapuikat az országban. Zalakaroson két medencét nyitnak meg május 3-án, a szabadtéri gyerekvilág, a családi csúszdapark, az ún. Adrenalin Csúszdapark és egy további strandmedence május 17-én nyit, míg az utolsó medencéket – többek közt a hullámmedencét – június 14-én nyitják meg. Mórahalmon már egy hónapja várják a vendégeket, az Egri Termálfürdő pedig egész évben használható kültéri részleggel rendelkezik. A kaposvári Virágfürdő, a cserkeszőlői és a kiskunmajsai fürdők kültéri medencéi is már fogadják a látogatókat. A legtöbb fürdő június közepén már kitárja kapuit a nagyérdemű fecskés és bikinis látogatók előtt.