Egy páva tartja rettegésben Yorkshire-i falu lakóit

Yorkshire-i Osset falu lakói napok óta egy szabadon kószáló páva miatt szenvednek, aki a BBC beszámolója szerint háztetőről háztetőre jár és éjszakánként hangos rikácsolásával megzavarja az emberek nyugalmát.

A madár egy közeli magánfarmról szökött meg, és azóta is a környéken tartózkodik. A helyiek szerint a páva szépsége ellenére a hangja rendkívül zavaró, különösen éjszaka. Az állatot nem sikerült befogni, és mivel egészséges és biztonságban van, az állatvédő szervezetek sem avatkoznak közbe. A tulajdonosa szerint a páva visszatér majd a farmra, ha úgy dönt. A lakók többször is azt remélték, hogy a madár hazatért, de aztán újra felbukkant valakinek az ablaka felett.

Egy helyi nő a BBC-nek elmondta, hogy a helyzet már egyáltalán nem vicces. A szomszédok dühösek, mert senki sem tud aludni, mindenki dolgozik, de a páva egész este rikácsol. A nő hozzátette, hogy ő maga is dolgozni volt, és az alváshiány miatt nagyon fáradt.

A BBC hírei szerint a madár három napja szökött meg a farmról, és azóta zavarja az osseti lakosok alvását. Az eset kapcsán nem érkezett friss információ, így a páva továbbra is szabadon jár-kel, és a helyi közösség életét befolyásolja.