Gyámügyi dolgozókat fenyegető férfi ítélete

Egy férfi, aki megfenyegette a gyámügyi dolgozókat, mert gyermekeit nevelőszülőknél helyezték el, felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

A Szerencsi Járásbíróság egy év tíz hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte azt a férfit, aki azzal fenyegetőzött, hogy megöli a gyámügyi ügyintézőt. A Miskolci Törvényszék tájékoztatása szerint a vádlott a gyámügyi dolgozókkal szemben lépett fel fenyegetően, mivel a négy kiskorú gyermekét nevelőszülőknél helyezték el.

A gyerekek a gyámhatóság védelme alá kerültek, mert nem jártak óvodába, sem iskolába, és lakhatási körülményeik sem voltak megfelelők.

A férfi 2023 júniusában egy borsodi kistelepülés Családsegítő Szolgálatához ment, ahol közölte, hogy ha nem történik változás gyermekei ügyében, megkeresi az ügyintézőt, és rágyújtja a házát. Egy hónappal később telefonon is fenyegetőzött, hogy meg fogja ölni az ügyintézőket, személyesen bemegy hozzájuk, és az asztalt rájuk borítja.

A fenyegetés után az irodában is megjelent, ahol ingerülten üvöltözött a közfeladatot ellátó személlyel. A rendőrség intézkedett a vádlott magatartása miatt. A bíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében találta bűnösnek a férfit.