Dezse Balázs, a Pesti Srácok főmunkatársa, fideszes képviselőjelöltként indul Biatorbágyon

Dezse Balázs, a Pesti Srácok ismert főmunkatársa és a HírTV műsorvezetője, a Fidesz-KDNP színeiben indul a biatorbágyi 1. számú választókörzet képviselőjelöltjeként.

Dezse Balázs korábban nem tudta elképzelni, hogy a fővároson kívül éljen, de felesége, aki igazi biatorbágyi, meggyőzte, hogy költözzenek a kisvárosba. Azóta Dezse is teljesen a helyi közösség részévé vált, és már nem is képzeli el az életét máshol. Bemutatkozó szórólapján azt írja, hogy „közéleti tapasztalataival, illetve határtalan igazságérzetével felvértezve” indul el a választáson, de azt nem részletezi, hogy megválasztása esetén milyen konkrét tervei vannak a biatorbágyi 1-es választókerület számára a következő ötéves önkormányzati ciklusban.

A kampány hivatalos kezdete előtt Dezse Balázs a Paláver című műsorban fogadta Nánási-Kézdy Tamást, a Fidesz biatorbágyi polgármesterjelöltjét. Ebben a beszélgetésben azonban nem említette, hogy ő maga is a Fidesz képviselőjelöltje lesz. Az utóbb elérhető online változatban sem szerepel ez az információ. A Gulyáságyú Média kérdéseket küldött a Pesti Srácok, illetve a Hír TV-Hír FM főszerkesztőjének Dezse politikai szerepvállalásáról, de választ még nem kaptak.

A Pesti Srácok, ahol Dezse dolgozik, szintén támogatja a biatorbágyi fideszes kampányt. Április 16-án Huth Gergely főszerkesztő, Stefka István tiszteletbeli főszerkesztő és Jeszenszky Zsolt főmunkatárs részvételével kerekasztalbeszélgetést szerveztek, amelyen Nánási-Kézdy is jelen volt.

Dezse Balázs hivatalosan is képviselőjelölt lett vasárnap, miután a helyi választási bizottság nyilvántartásba vette, köszönhetően a szükséges számú támogatói aláírásnak. A választáson több jelölttel is meg kell küzdenie a mandátumért, köztük a Mi Hazánk-os Biró Józseffel, a független Molnár Jánossal, a szolidaritásos Molnár Tiborral és az Együtt Biatorbágyért Egyesület képviselőjelöltjével, Repcsik Dáviddal.

A Gulyáságyú Média szerint Dezse Balázs írásai is megjelennek a Pesti Srácok oldalán, ami arra utalhat, hogy nem érzi összeférhetetlennek a fideszes képviselőjelölti szerepét a médiamunkásságával.