Doszpot Péter: Az egykori sztárnyomozóból házias férj és édesapa lett

Több mint két évtizeddel ezelőtti rendőrségi pályafutása után Doszpot Péter teljes mértékben a családjának él. A nyomozás iránti vágya megszűnt, és most a Tények Plusz műsorában mutatta be, hogyan telnek hétköznapjai.

Doszpot Péter, az egykori ismert nyomozó, aki számos veszélyes ügyben vett részt és bűnözőket juttatott börtönbe, ma már nem érzi hiányát a nyomozói munkának. A családja került az életének középpontjába, és bár ritkán enged betekintést a magánéletébe, a Tények Plusz műsorban megosztotta, hogy él, mióta nem dolgozik a rendőrségnél. Törökbálinton él feleségével, Evelinnel és két gyermekükkel, de összesen öt gyermeket nevelnek, mivel Péter örökbe fogadta Hannát, és feleségének két felnőtt fia is van. A pár már húsz éve él együtt, és Doszpot úgy érzi, negyvenéves korára nyugodott meg.

"Szerintem akkor értem be, nyilván, ezt a fiaim megszenvedték, nagyon sokat változtam és szelídültem. Ez azt jelentette, hogy végre tudtam kezelni azt az Evelint, akivel én megismerkedtem. Ehhez nekem az kellett, hogy 40 év elteljen az életemből, amikor egy ilyen típusú nővel lehet találkozni és együtt lehet vele élni" - mesélte a kamerák előtt.

Doszpot Péter szeret a konyhában tevékenykedni, és büszkén állítja, hogy saját konyha birodalma van. Az ikrekkel már kiskoruktól kezdve foglalkozott, és a munkáját is úgy szervezte, hogy minél több időt tölthessen velük. "Én minden tárgyalásomat úgy intéztem, hogy ha valaki négy óra után akart velem találkozni, biztos, hogy nem tudott. Jöttem haza, mert este itt akartam lenni. Most is én viszem őket a suliba, én készítem el az ételt, de ez így alakult ki. Én ezt nem úgy élem meg, hogy micsoda lemondás, mert az életem egy zsákutca, nekem ez a teljes, így természetes" - hangsúlyozta ki.

A felesége, Evelin, sikeres lakberendező, és bár korábban gyakran érte bántás, hogy a sztárzsaru árnyékában él, a pár már a nyugdíjas éveiket tervezi, hogy még több időt tölthessenek együtt. Doszpot Péter szeretné, ha a lányaik kirepülnének, és csak ők ketten maradnának, hogy utazgathassanak. Az elmúlt éveket élete legnyugodtabb időszakaként írja le, és nem tervezi, hogy változtasson ezen.