A Fidesz Cseuz Zsoltot indítja önkormányzati képviselőnek Tiszaföldváron

A Fidesz Tiszaföldvár korábbi alpolgármesterét, Cseuz Zsoltot, aki nemrégiben lemondott egy botrány következtében, most önkormányzati képviselőjelöltként indítja a városban.

Cseuz Zsolt, Tiszaföldvár volt alpolgármestere, aki februárban mondott le, miután egy helyi borozóban balhézott egy vállalkozó barátjával, ismét a politikai életben próbál szerencsét. A Blikk korábban beszámolt arról, hogy az incidens után Cseuz bocsánatot kért egy Facebook-bejegyzésben, és lemondott pozíciójáról. A történtek miatt garázdaság és könnyű testi sértés miatt tettek feljelentést.

A 444.hu észrevételei szerint Cseuz Zsolt nem egyéni körzetben indul, hanem a Fidesz települési kompenzációs listáján szerepel, az ötödik helyen. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a lista előtte lévő jelöltjei egyéniben győznek, Cseuznak is van esélye bekerülni az önkormányzatba, mint képviselő.

A politikai palettán más városokban is zajlanak előkészületek a helyi választásokra. Békéscsabán például Szarvas Péter, a Hajrá Békéscsaba Egyesület színeiben harmadszor is megméretteti magát a polgármesteri posztért. Szarvas Péter és csapata a "csabaiak szolgálatában" jelszót választotta a választási kampány mottójául, és a korábbi öt évben a közgyűlés tagjaként dolgozó 8 jelöltjük mellett négy új jelöltet is indítanak. A városvezető hangsúlyozta, hogy a kampányban az agresszivitást és a konfrontációt kerülni fogják, és bízik abban, hogy a választók értékelni fogják az elmúlt öt évben végzett munkájukat.

A Nemzeti Választási Iroda Békéscsabán eddig két polgármesterjelöltet vett nyilvántartásba: Szarvas Péter mellett Bodóczi Istvánt (Patrióta Békéscsaba Egyesület). További jelöltek is bejelentették indulásukat, köztük Gyebnár Dávid (Mi Hazánk) és Pap János (MSZP-DK-Párbeszéd-Zöldek-Nép Pártján), aki korábban már 16 évig vezette a várost.