Chris Hemsworth és a Thor negyedik részének kihívásai

Chris Hemsworth a Vanity Fair címlapinterjújában beszélt a Thor: Szerelem és mennydörgés című filmjével kapcsolatos megbánásairól, valamint a genetikai hajlamáról az Alzheimer-kórra és a visszavonulásra vonatkozó félreértésekről.

A színész a Thor: Szerelem és mennydörgés kapcsán elmondta, hogy a 2022-es film elkészítése során az improvizáció és a bolondozás hatására úgy érzi, önmaga paródiájává vált, és máig nem tudja megbocsátani magának ezt. A film az IMDb-n 6,2-es osztályzatot kapott, ami jelentősen elmarad a széria korábbi részeitől.

Hemsworth szóba hozta az Alzheimer-kórra való genetikai hajlamát is, amelyet a média félreértelmezett, és olyan szalagcímeket alkotott, amelyek azt sugallták, hogy demenciában szenved, és ezért fontolgatja a visszavonulást. A színész ezzel kapcsolatban kifejezte dühét, mivel úgy érezte, valami személyeset osztott meg, ami sebezhetővé tette.

A Furiosa: Történet a Mad Maxből című akciófilm kapcsán Hemsworth elárulta, hogy Dr. Dementus szerepe az egyik kedvence azóta, hogy 2013-ban eljátszotta James Huntot a Hajsza a győzelemért című drámában. A színész szerint Ron Howard rendezőnek köszönhetően sikerült kiszakadnia a tipikus akcióhős szerepkörből, és egy bonyolult, sötét karaktert megformálnia. Hemsworth hozzátette, hogy egy évtizedet várt arra, hogy ismét hasonló mélységű karaktert alakíthasson.