Borízű #169: Minek reptér vagy Spar annak, aki egy tornanadrágot se tud megvarrni? [rövid verzió]

Az emberiségbe vetett hitét végképp elveszítő műsorunk a szubtrópikus disztópia fülsüketítő diszkóritmusában bukdácsol, miközben a Magyar Péternek öltözött Salvador Dalí tűsarkúban és fűszoknyában tűnik fel a Filatori-gát magasságában.

A 444 előfizetői, különösen a Belső Kör és a Közösség csomagok tulajdonosai, már szombat hajnalban hozzájuthatnak a legfrissebb epizód teljes verziójához, míg a kedden publikált, ingyen meghallgatható verzió tíz perccel rövidebb.

A műsor tartalmából kiderül, hogy a 2Rule-helyzet kapcsán Mészáros Lőrinc tagad, és felmerül a kérdés, hogy egy tornanadrágot miért nem tudnak megcsinálni. Terézvárosban és Ferencvárosban a kampányszlogenek és az ellenzék helyzete kerül terítékre, míg Terézváros a megszerethető kerületként jelenik meg, ahol a Pótkulcs vadszőlőrekordot döntött.

A kampányok közötti intellektuális szakadékot boncolgatva Csihar Attila a KLM-en történtekről számol be, és az amszterdami sültkrumpli-influenszertéboly is szóba kerül. A sorban állás kultúrája kapcsán felmerül az oligarchizmus és a Disneyland, valamint az "idióta berlini sorban állatás" és a Berghainból kitiltott Sven, illetve a Blitzbe be nem engedett Mick Jagger esete.

Uj Péter a Dűne 2 megtekintése után a mozis megsüketülés élményét osztja meg, és felvetődik a kérdés, hogy miért fogyasztunk el egy második adagot egy rossz élményből. A Star Wars-saga és a Dűne kapcsolatát Jodorowsky és Salvador Dalí személyén keresztül érintik, és a Marvel-filmek után a játékfilmek, mint például a Minesweeper: The Movie jövőjét is megvitatják.

Bede Márton Budapest átgázolásáról és a Kinizsi 100, valamint a Kazinczy 200 eseményekről esik szó, ahol a hungarista és hardcore elemek is megjelennek. Végül a gazdagság megmutatásának módjait és a francia helyzetet a tűsarokelmélet és a szoknya- és tűsarok-koefficiens kapcsán tárgyalják.