Új funkció a OneDrive felhőtárhelyen

A Microsoft bejelentette, hogy a OneDrive felhőalkalmazását offline módban is lehet majd használni, így internetkapcsolat nélkül is elérhetővé válnak a fájlok és mappák.

A OneDrive felhőszolgáltatás eddig csak online, azaz internetkapcsolat mellett volt használható. A Microsoft azonban most bejelentette, hogy a felhőalapú tárhely webes alkalmazását offline móddal bővíti, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy internetkapcsolat nélkül is hozzáférjenek a tárolt adatokhoz és szerkeszthessék azokat. A Computer Bild szerint a tároló sebességét is javítani fogják.

Az új offline mód lehetővé teszi, hogy a OneDrive web felületén a munkahelyi vagy iskolai fiókok hozzáférjenek a kezdőlap, a „Saját fájlok”, a „Megosztott”, a „Kedvencek”, az „Emberek” és a “Meeting” menüpontokhoz. A fájlok és mappák, valamint azok tulajdonságai, mint például a tulajdonos neve, a fájl mérete, az utolsó tevékenység és az utolsó megnyitás dátuma is megtekinthetőek lesznek offline módban.

A felhasználók a “Saját fájlok” menüpont alatt offline módon is végezhetnek különböző módosításokat, mint az átnevezés, rendezés, áthelyezés vagy másolás. A módosítások automatikusan szinkronizálódnak, amint a felhasználó ismét internetkapcsolathoz jut, így a változások más eszközökön is láthatóvá válnak.

A Microsoft emellett gyorsabb betöltési időt is ígér az offline funkciókhoz. A fájlinformációk a helyi gyorsítótárba kerülnek, ami javítja az akadozási problémákat és a betöltési időt is. A vállalat szerint a betöltési idő akár háromszor gyorsabb is lehet. A helyi tárhely megosztására is lehetőség nyílik, és a felhasználók előre kijelölhetik azokat a fájlokat vagy mappákat, amelyeken offline szeretnének dolgozni. A szinkronizálás megfelelő működéséhez a legújabb OneDrive verzió szükséges, és a Microsoft Edge és a Google Chrome böngészők lesznek kompatibilisek az új funkcióval.