A Boat Story: Nem a gyenge idegzetűeknek való új sorozat

Aki nem bírja a keménykedést, ezt az új sorozatot messzire kerülje el. Harry és Jack Williams, a Fleabag és a The Tourist alkotói legújabb thrillerükkel, a Boat Storyval törnek a Fargo készítőinek babérjaira. A SkyShowtime-on debütáló sorozat egy igazi műfaji kavalkád, amelyben a sötét komédia, a véres dráma és a fordulatos thriller keveredik.

A Boat Story két idegen és egy partra vetett hajóroncs körül forog, ahol Samuel, a büntetőjogász és Janet, a gyári munkás egy felhős napon találkoznak, és egy csónakban foszladozó hullákra, valamint jelentős mennyiségű kokainra bukkannak. Az események gyors fordulatot vesznek, amikor a két főhős elhatározza, hogy meglépik a drogot, de a gazdagodás nem megy könnyen, hiszen a hatóságok és egy elegáns bűnöző, a Szabó is a nyomukban van.

A sorozatban nem hiányoznak a bonyodalmak, és a Williams-tesók a Fargo nyomdokain haladnak, anélkül, hogy másolnák a nagy elődöt. A Boat Storyban extrém helyzetekbe kerülő kisemberek küzdelmeit láthatjuk, és a sorozat nem fukarkodik a brutális jelenetekkel sem. A pilot epizódban levágott fej, széttrancsírozott kéz és mészárlás is helyet kap, ami időnként Robert Rodriguez-féle agymenést idéz elő.

A színészi játékok kiemelkedőek, Daisy Haggard és Paterson Joseph főszereplőként ügyesen lavíroznak az alvilágban, és a Szabót alakító Tchéky Karyo is zseniális teljesítményt nyújt. A Williams-tesók a karakterépítésben is jeleskednek, a forgatókönyv pedig a párbeszédek és a fordulatok terén is ügyes.

A sorozat időugrásokkal és metaelemekkel is operál, például a negyedik falat áttörő megoldásokkal, amelyek még érdekesebbé teszik a történetet. A Boat Storyban a különleges megoldások mellett Ólafur Darry Ólafsson narrációja is emlékezetes, és a sorozat egy színdarab formájában is feldolgozza a történetet.

A Boat Story egyedi hangulatot teremt, és a showrunner-duó túlzásokba esik az írásban és a fordulatokban, de így is szórakoztató marad a végeredmény. A sorozat a Fargóra emlékeztet, de többet hoz, mint puszta átgondolást, és thriller-rajongóknak kötelező néznivalót kínál.

9/10

A Boat Story szinkronnal és magyar felirattal nézhető a SkyShowtime-on, az első évad fináléja május 3-án jön a platformra.