Kéthetes csúcsra ugrott a forint a sűrű hét elején

Bár az euró/dollár árfolyam hétfőn lényegében változatlan maradt a makroadatok szempontjából kiemelkedően sűrű hét kezdetén, a forint kéthetes csúcsot ért el 391 körüli értéken az euróval szemben, és fontos technikai szintet kezdett tesztelni.

A hétfői nap folyamán a forint erősödött a régiós devizákhoz képest, és az euróval szemben 391-nél kéthetes csúcsra ért. Ezzel egyidejűleg a dollárral szemben is hasonlóan magas, 365 körüli árfolyamot ért el. A technikai elemzés során megállapítható, hogy az EURHUF esetében a 391-es szint kiemelten fontos, mivel itt található az emelkedő trendvonal, és ha ez a szint áttörésre kerül, akkor további jelentős forinterősödés is várható legalább a 388,5-ös támasz zónáig.

A héten a makroadatok terén kiemelkedően sűrű időszak várható, hiszen a szerdai európai munkaszüneti nap ellenére is számos fontos adat érkezik majd az Egyesült Államokból, többek között a Fed-kamatdöntés is. Már a hét elején, kedden reggel megismerhetjük a magyar és számos eurózóna tagország első negyedéves GDP-adatait, valamint az eurózóna inflációs adatait is.

Az USDHUF árfolyam esetében jelenleg nincs olyan meghatározó szint, amit az árfolyam tesztelne, az árfolyam egyelőre az emelkedő trendcsatornában mozog, amelynek felső széléről nemrégiben pattant le.