A forint árfolyamának alakulása a devizapiacon

Az euróval szembeni stagnálás mellett a dollárral szembeni erősödést mutat a forint hétfő reggel. A devizapiaci figyelem a héten az amerikai gazdasági eseményekre, különösen a szerdai kamatdöntésre és a hét további részében várható fontos foglalkoztatottsági adatokra összpontosulhat.

Az EUR/HUF árfolyam a pénteki záróérték környékén mozog, jelenleg 392,31-es szinten jegyzik, ami az elmúlt két hétben erős támasznak bizonyult. A dollárral szemben a forint 0,3 százalékos erősödést könyvelhet el, az USD/HUF kurzusa így 365,78-ra erősödött.

Az euró 0,3 százalékos erősödést mutat a dollárral szemben, ami az EUR/USD árfolyamot érinti, ahol a 1,073-as szint az elmúlt napokban ellenállásként funkcionált. Az euró gyengülése az amerikai dollárhoz képest kedvezően hathat a forint árfolyamára is, különösen a feltörekvő piaci devizák esetében.

A gazdasági események tekintetében mozgalmas hét áll előttünk, ahol a magyar GDP adatok mellett a Federal Reserve (Fed) szerdai kamatdöntése, valamint a csütörtöki és pénteki amerikai foglalkoztatottsági adatok is jelentős hatással lehetnek a forint árfolyamára. A devizapiaci kilátásokat és a makrogazdasági eseményeket részletesen is tárgyaljuk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferencián, amelyre a regisztráció után ingyenesen lehet jelentkezni.