Kósa Lajos és a debreceni tüntetés: Magyar Péter mint kék bálna

Kósa Lajos, a Fidesz politikusa, értékelte Magyar Péter debreceni tüntetését, és hasonlította az eseményt egy kék bálna városba érkezéséhez.

Kósa Lajos a debreceni Nagytemplom előtti tüntetés kapcsán megjegyezte, hogy Magyar Péter "kicsit tájidegen volt, mint az akácfa a Nagyerdő tölgyesei között". A város országgyűlési képviselője Bayer Zsolt műsorában beszámolt arról, hogy a tüntetésen 6-7 ezer ember vett részt, ebből "2000-2500 volt debreceni, akiket ismertünk, a többiek szemmel láthatólag látogatók voltak". Kósa szerint, ha figyelembe vesszük, hogy 2022-ben az ellenzéknek 35-40 ezer szavazója volt a városban, akkor a 2500 résztvevő nem tekinthető jelentős számnak.

A politikus egy érdekes hasonlattal élve kifejtette, hogy az emberek kíváncsisága hasonló volt, mint amikor a Hajdú-Bihari Napló április 1-jén azt írta, hogy kék bálnát hoznak a csónakázó tóba, Nagyerdőn. "Úgy voltam vele, mint amikor sok ezer ember kiment, és várta a kék bálnát. Tehát az emberek kíváncsiak: jön a Magyar Péter, meg kell nézni. Olyan, mint a kék bálna, tudjuk, hogy van. Most ide jött a városba, kimegyünk, de azért otthon nem tartanánk, nem?" – fogalmazott Kósa.

Kósa Lajos emellett megemlítette, hogy a Fidesz által kitett nadrágszíjas és anyák napi plakátok a "minden idők leghatékonyabb kampányai" közé tartoznak, mivel csupán 150 ezer forintot költöttek rájuk, és mégis mindenki ezzel foglalkozott.

A Fidesz alelnöke a műsorban számos más témáról is beszélt, de ezeket írásban nehéz lenne megfelelően visszaadni. A teljes beszélgetést a műsor linkjén lehet megtekinteni.