Óriási balhé a Honvéd meccsén

A Kazincbarcika és a Honvéd közötti labdarúgó NB II-es mérkőzésen komoly feszültség alakult ki a szurkolók és a biztonsági személyzet között, amely könnygáz és viperák bevetéséig fajult.

A labdarúgó NB II 30. fordulójában zajló Kazincbarcika és Honvéd összecsapás során nagy balhé tört ki. A házigazda Kazincbarcika 1–0-ra győzedelmeskedett a mérkőzésen.

A feszültség a 78. percben, egy szögletet követően csúcsosodott ki, amikor a Honvéd szektorában tartózkodó nézők összetűzésbe kerültek a biztonsági személyzettel. A biztonságiak könnygázt és állítólag viperákat is használtak, és egy felvétel szerint egyikük nekifutásból, félig hátulról rúgott meg egy kispesti szurkolót. A Sportál beszámolója szerint a meccs utolsó 15 percében a kazincbarcikai biztonsági őrök valamiért berontottak a vendégszektorba. A Blikk Sportál információi szerint a könnygáz használata közben gyerekek is a szektorban tartózkodtak.

A játékvezető, Szigetvári Márk a csapatokat az öltözőbe vezényelte, és a játék hosszú percekig állt. A helyzet végül megnyugodott, és a mérkőzés folytatódott, de további gólok már nem születtek. A Honvéd hivatalos honlapján csak röviden említette az esetet, jelezve, hogy a vendégszektorban történtek is hozzájárultak a feszültség növekedéséhez. A Sportál szerint a kispesti szurkolók először menekülőre fogták, viszont utána ők futamították meg a rájuk támadókat, végül befutottak a pályára is. A Ripost beszámolója szerint a meccs nagyjából tíz percre meg is állt, csak a balhé elcsitulása után tudták azt folytatni.

A forduló további eredményei között szerepel, hogy a Győr ötgólos győzelmet aratott a Mosonmagyaróvár ellen, és ezzel egy ponttal megközelítette a Vasast, amely a Tiszakécske elleni meccsen botlott. A Nyíregyháza, amely eggyel kevesebb mérkőzést játszott, kilenc pont előnnyel vezeti a bajnokságot az angyalföldiekkel szemben, és így gyakorlatilag már az élvonalba való feljutásra készülhet. A Honvéd a vereséggel a 9. helyre csúszott vissza, és négy fordulóval a bajnokság vége előtt csak hét pontnyira van a kieséstől.