A kemecsei iskolai támadás áldozata, Adrián: „Álmomban előjönnek a rossz emlékek”

Habár már egyre jobban érzi magát, még mindig képtelenség megmondani, hogy mennyi időbe telik a teljes felépülése annak a tízéves kisfiúnak, akit a vele egykorú lány iskolatársai rugdostak össze a kemecsei általános iskola udvarán múlt szerdán.

Adrián, a kemecsei általános iskolában összevert tízéves kisfiú, a nyíregyházi kórházban lábadozik, miután életmentő műtéten esett át, amely során a lépét is eltávolították. A gyermek édesapja társaságában nyilatkozott a Blikknek, elmondva, hogy már nincs szüksége fájdalomcsillapítóra esténként, de a műtét miatt még vannak fájdalmai. Adrián arról is beszélt, hogy a támadás rossz emlékei gyakran előjönnek álmában, de hisz a teljes gyógyulásban és abban, hogy visszatérhet a focipályára. A támadó lányokra haragszik, de tudja, hogy a kis közösségben elkerülhetetlen lesz a találkozás velük. Az édesapja, Zoltán hozzátette, hogy Adrián szeptembertől új iskolába fog járni, és már a húgát és az unokatestvérét is kivették a kemecsei iskolából. Adrián ötéves kora óta focizik, több klubot és akadémiát is megjárt, jelenleg a helyi csapatban, a Kemecsei Sportegyesületben játszik támadó középpályásként.

Zoltán, Adrián édesapja megosztotta, hogy még nem tudják, mennyire lesz teljes a felépülése, és aggódnak, hogy a focit nem tudja majd olyan intenzitással folytatni, mint korábban. Egy gyulladást még kezelnek rajta, de reményeik szerint hamarosan haza térhet. Adrián kedvenc csapata a Real Madrid, és a Kemecsei Sportegyesület elnöke, Bárdos András, valamint az alelnöke, Resán Attila, a spanyol csapatban játszó kedvenc focistájának, Jude Bellinghamnek a mezével lepte meg. Resán Attila elmondta, hogy Adrián az U11 és U13-as csapatok aktív tagja és gólkirálya is, és a klub számára fontos a gyerekek jóléte a pályán kívül is. A Magyar Labdarúgó Szövetség alapítványa is támogatja Adrián mielőbbi visszatérését.

Az eset kapcsán négy 10-12 éves lány támadt rá Adriánra, aki védekezni sem tudott. A rendőrség életveszélyt okozó testi sértés gyanúja miatt folytat büntetőeljárást, de gyanúsítotti kihallgatások még nem történtek meg. Az iskola igazgatója nem hajlandó nyilatkozni arról, hogy az elkövetőket kicsapták-e az iskolából.