Majoross Gergely a magyar jégkorong-válogatott új szövetségi kapitánya

Majoross Gergely hároméves megbízatást kapott a világ élvonalába visszajutott magyar férfi jégkorong-válogatott szövetségi kapitányaként. Kercsó Árpád 2001-es távozása óta ő az első magyar szakember, aki nem ideiglenesen tölti be ezt a pozíciót.

Majoross korábban, a 2019-es divízió I./A-s tornán már vezette megbízottként a válogatottat, és első tétversenye az augusztus 29. és szeptember 1. közötti pozsonyi olimpiai selejtező lesz. A korábbi kapitány, Don MacAdam szerződése lejártával távozott, és ő javasolta Majoross kinevezését Such György elnöknek, amit az elnökség elfogadott. Such György elárulta, hogy már tavaly szerettek volna megállapodni Majorossal, de akkor még nem volt erre lehetőség a klubkötelezettségei miatt. Don MacAdam a szövetségben szakmai igazgatóként is távozik, és utódjáról csak annyit árult el Such, hogy az illető többszáz NHL-mérkőzésen van túl.

A szövetség elnöke, Such György a bolzanói bohócozós esetről is nyilatkozott, amelyben Galló Vilmos csatár kritizálta a korábbi kapitányt. Such elfogadhatatlannak, meggondolatlanul és tiszteletlennek nevezte a játékos viselkedését, és kiemelte, hogy MacAdam munkájával teljes mértékben elégedett volt, mind sportigazgatóként, mind szövetségi kapitányként. Hozzátette, hogy az ilyen támadások méltánytalannak tartja, és úgy véli, hogy a lejáratások mögött a szövetség jelenlegi vezetősége állhat, mint célpont.

Such György a Magyar Jégkorong-szövetség elnöki posztjáról is beszélt, jelezve, hogy ambivalens érzései vannak azzal kapcsolatban, hogy érdemes-e harmadik ciklusra is vállalkozni. A sportvezető, aki az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója is, még néhány hétig mérlegeli, hogy van-e elég belső energiája a pozícióhoz. Such szerint jelenleg nincs olyan nyilvános kihívója, mint négy évvel ezelőtt volt, de említett egy befolyásos klubelnököt, aki a kulisszák mögött kampányol. A szövetség tisztújító közgyűlését május 30-án tartják.