Raphaël Varane elhagyja a Manchester United csapatát

Raphaël Varane, a francia világbajnok védő, a szezon végén szerződése lejártával ingyen távozik a Manchester Unitedtól, és jelenleg még nincs új csapata.

Raphaël Varane, a Manchester United 31 éves hátvédje három szezon után nyáron elhagyja az angol élvonalbeli klubot – jelentette be a játékos az Instagram-oldalára feltöltött videóban. Varane-t a Manchester United három évvel ezelőtt 40 millió euróért szerezte meg a Real Madridtól. A francia hátvéd korábban bejelentette, hogy visszavonul a nemzeti csapatból, és manchesteri időszaka alatt tizenegyszer szenvedett sérülést. Jelenleg is izomsérüléssel bajlódik, utoljára április 4-én a Chelsea elleni 4–3-ra elveszített bajnokin lépett pályára, de reméli, hogy a szezon vége előtt még visszatérhet.

A Manchester Uniteddel eltöltött három szezon során Varane 93 mérkőzésen lépett pályára és mindössze két gólt szerzett. Bár a Manchester United színeiben csak egyetlen trófeát, egy angol Ligakupát nyert, a Real Madridban részese volt 18 trófea megszerzésének, és kulcsszerepet töltött be Zinedine Zidane irányítása alatt a háromszoros Bajnokok Ligája-győztes csapatban. Varane a franciaországi Lensben kezdte meg profi karrierjét 2010-ben, ahol gyorsan felfigyelt rá a királyi gárda, és a jövő évben Madridba tette át a székhelyét. Egészen 2021-es manchesteri távozásáig a Realban szerepelt, ahol a 10 év alatt 360 alkalommal lépett pályára. A Bajnokok Ligáját négyszer zsebelte be, háromszor spanyol bajnok és szuperkupa-győztes is lett. A francia válogatottal 2018-ban világbajnokságot, 2021-ben pedig Nemzetek Ligáját nyert.

Erik ten Hag együttesére még két bajnoki mérkőzés vár, szerdán a Newcastle, vasárnap pedig a Brighton ellen, május 25-én pedig a Manchester City elleni FA-kupa-döntőt rendezik meg. Varane a szezon utolsó meccsén az Old Traffordon búcsúzik, ami érzelmes nap lesz számára.

A futballvilágban más nagy változások is történnek, például Kylian Mbappé, aki szintén távozik jelenlegi klubjától, a Paris St. Germain-től. Mbappé szerződése lejárt Párizsban, és ingyen igazolhat oda, ahova akar, minden jel szerint a Real Madridhoz készül. A PSG elnöke, Nasser Al-Khelaïfi és a tulajdonos katari emír nem boldogok a távozása miatt, és állítólag heves vita alakult ki közöttük és Mbappé között, amiért a játékos kihagyta őket a búcsúvideójából. A PSG szóvivője később tagadta a veszekedést, de megerősítette, hogy volt egy találkozó a meccs előtt a játékos és az elnök között. A Toulouse elleni bajnokin, amelyen Mbappé búcsúzott, a csapat 3-1-re kikapott, de az egyetlen hazai gólt Mbappé szerezte.