Újabb kisvárdai bravúr, lassan kezdhet idegeskedni az Újpest

A labdarúgó NB I 30. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén a Kisvárda hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Fehérvárt.

Az első félidőben a házigazda nagy fölényben játszott, és a fordulást követően egy büntetőből szerezte meg a találkozó egyetlen gólját. A Kisvárda ezzel a győzelemmel folytatta a meglepetések sorát, hiszen korábban az Újpestet is legyőzte, és most a Fehérvárt is otthonában gyűrte le.

A korábbi hetekben még úgy tűnt, hogy a Kisvárda az NB II-es folytatásra készülhet, de az elmúlt négy fordulóban óriási fordulat állt be. A Fradi és a Diósgyőr vendégeként döntetlent elérő csapat most a Fehérvárt is legyőzte, ezzel a lila-fehérek 14 pontos előnye 6 pontra csökkent.

A Kisvárda bennmaradásához még mindig kisebb csoda szükséges, de az Újpest hátralévő menetrendje és formája nem ígérkezik bizalomkeltőnek. A lila-fehéreknek még a DVTK, a Kecskemét és a Fradi ellen is pályára kell lépniük. A Kisvárda a Puskás Akadémia, Mezőkövesd és Paks elleni mérkőzéseken legalább hat ponttal többet kellene szereznie a bennmaradáshoz.

NB I, 30. forduló

Kisvárda–Fehérvár 1–0 (Camaj 53. – 11-esből)

A bajnokság állása szerint a Ferencváros már bajnokként 65 ponttal vezeti a tabellát 29 meccs után, míg a Paks 53, a Fehérvár 50 ponttal követi őket. A Kisvárda a győzelemmel 28 pontot gyűjtött eddig, és a Mezőkövesd már biztos kiesőként 20 ponttal áll a tabella végén.