Megvan a becsületgól, sikerült a lehetetlen

Tizenegy vereség után a Los Angeles Lakers végre legyőzte a Denver Nuggets csapatát az NBA rájátszásában, LeBron James vezetésével 119–108-ra diadalmaskodtak, de a Nuggets még mindig 3–1-re vezet a párharcban.

A Lakers számára ez a győzelem különösen fontos volt, hiszen a rájátszás első körében tizenegy vereség után most sikerült legyőzniük a Denver Nuggets csapatát. A bajnokcsapat elleni győzelem ellenére a Nuggets még így is 3–1-re vezet az összesítésben, a négy győzelemig tartó párharcban. Az ötödik mérkőzést már Denverben rendezik.

LeBron James korábban kijelentette, hogy a csapat nem ígér többet, csak a következő meccsre koncentrálnak, tekintettel arra, hogy 0–3-ról még soha senki sem fordított a liga történetében. James azonban ismert a kitartásáról, hiszen 2016-ban már véghezvitt egy hasonló fordítást a Golden State Warriors ellen. Most a Lakers 1–3-ról készül a következő összecsapásra, amelyet a magaslati Denverben, a Ball Arénában rendeznek, ahol a ritka levegő miatt az ellenfeleknek nehezebb dolguk van.

A negyedik mérkőzésen a Lakers végig vezetett, és bár a Denver korábban már ledolgozott nagy hátrányokat, ezúttal nem sikerült felzárkózniuk. LeBron James 30 pontot, Anthony Davis pedig 25 pontot és 23 lepattanót ért el, ami egyéni playoff-rekordnak számít. D’Angelo Russell és Anthony Reeves is 21-21 pontot szereztek. A Nuggets részéről Nikola Jokics tripla-duplát ért el 33 ponttal, 14 lepattanóval és gólpasszal, míg Michael Porter 27, Jamal Murray pedig 22 pontot szerzett.

Az NBA keleti főcsoportjában az Orlando Magic meglepetésre 2–2-re egyenlített a Cleveland Cavaliers ellen. Franz Wagner, a német világbajnok, 34 pontot, 13 lepattanót és 4 gólpasszt ért el, ráadásul egyetlen eladott labdája sem volt. A Magic a harmadik negyedben 37–10-re nyerte meg a játékrészt, ami valódi varázslatnak számít. Wagner a liga történetében a második legfiatalabb játékos, aki legalább 30 pontot és 10 lepattanót ért el nulla eladott labdával.

A rájátszás további eredményei között szerepel, hogy a Boston Celtics 2–1-re vezet a Miami Heat ellen, míg az Oklahoma City Thunder 3–0-ra megelőzi a New Orleans Pelicanst.