Ukrán drónok támadása egy orosz olajfinomító ellen

A krasznodari térségben egy orosz olajfinomító részlegesen felfüggesztette működését, miután károk keletkeztek a létesítményben, amelyeket vélhetően ukrán dróntámadás okozott - közölte a TASZSZ hírügynökség.

Az olajfinomítót üzemeltető Szlavjanszk cég vezérigazgatója, Eduard Trudnyev beszámolója szerint szombat hajnalban tíz drón csapott le a szlavjanszki létesítményre, ami következtében tűz ütött ki. A tűzoltás még délelőtt folyamatban volt, így a károk mértékéről egyelőre nincsenek pontos információk.

Orosz források szerint az éjszaka folyamán több célpontot is értek ukrán dróntámadások a Krasznodarszk térségben. A terület kormányzója, Venjamin Kondratyev elmondta, hogy számos ukrán drónt semmisítettek meg a szlavjanszkiji, szeverszkiji és kuscsevszkiji körzetekben. A támadások során olajfinomítók és infrastrukturális létesítmények voltak a célpontok, de áldozatokról nem érkezett jelentés.

Az orosz védelmi minisztérium információi szerint összesen 66 ukrán drónt semmisítettek meg a krasznodari terület felett az éjszaka során. A Kommerszant napilap arról számolt be, hogy az orosz vállalatok az ukrán dróntámadások miatt csökkentették az üzemanyag-termelést az előző év azonos időszakához képest.

A magas oktánszámú benzin termelése április első 23 napjában 0,8 százalékkal, 2,57 millió tonnára csökkent az előző év azonos időszakához képest. Az év eleje óta a termelés 0,6 százalékkal, 13,08 millió tonnára esett vissza. A finomítók a gázolaj-termelést is csökkentették: április első 23 napjában 2,8 százalékkal, 5,06 millió tonnára, az év eleje óta pedig 1,5 százalékkal, 25,96 millió tonnára.

Borítóképünkön egy tavaly májusi krasznodari olajfinomító-támadás nyomán keletkezett tűz látható.