A Boeing űrrepülésének ismételt halasztása

További késedelem érte a Boeing űrrepülését, mivel szelepproblémák miatt szerdán ismét el kellett halasztani a kilövést. A CNN szerint a küldetés már több éve csúszik, és az új időpontot jövő péntekre, az amerikai keleti parti idő szerint 18:16-ra tűzték ki.

A NASA veterán űrhajósai, Suni Williams és Butch Wilmore már a helyükön voltak, amikor két órával a tervezett start előtt lefújták a kilövést. Az űrhajó a floridai Cape Canaveralról indult volna útnak a Nemzetközi Űrállomás felé.

A Starliner űrhajó fejlesztésében bekövetkezett visszalépések többszöri halasztást eredményeztek. Az első, még személyzet nélküli tesztrepülést eredetileg 2015-re tervezték, de csak 2019-ben valósult meg, ahol szoftverhibák miatt a kapszula nem tudta elérni az ISS-t. A második kísérletet 2021 augusztusára tervezték, de azt is elhalasztották 2022 májusáig, a meghajtórendszerrel kapcsolatos problémák miatt.

A Boeing cég továbbra is reménykedik, hogy a SpaceX mellett ők lesznek a második magáncég, amely képes lesz személyzetet szállítani a Nemzetközi Űrállomásra és onnan vissza. A SpaceX ezt már 2020-ban megvalósította a Dragon űrkapszulával, ezzel véget vetve annak a gyakorlatnak, hogy az Egyesült Államok orosz űrrakétákat használjon.