Tescós táskában nem lehet földgázt szállítani – Szijjártó a CPAC-en

A magyarok mindig azt teszik, amit mondanak, és azt mondják, amit gondolnak – hangoztatta Szijjártó Péter a CPAC Hungary rendezvényen, ahol az orosz energiafüggőséget is magyarázta.

A külgazdasági és külügyminiszter, Szijjártó Péter a CPAC Hungary eseményen beszélt arról, hogy Magyarország a szólás- és véleményszabadság hazája, ahol még a konzervatív gondolatok is szabadon elhangzhatnak. A politikus szerint a rendezvény résztvevői egyfajta szigetre érkeztek, amely egy konzervatív és patrióta sziget egy szélsőségesen liberális tengerben.

Szijjártó kiemelte, hogy Magyarország tizennégy éve sikeresen áll ellen a liberális mainstream támadásainak, és nem adta fel keresztény identitását, a házasság hagyományos értelmezését, valamint a békéért való kiállást. A miniszter szerint az energiaellátás fizikai kérdés, és politikai ideológiával nem lehet lakásokat fűteni, gazdaságot működtetni.

Szijjártó magyarázata szerint földgázt és kőolajat csak csövön keresztül lehet szállítani, és ha nincs cső, akkor nem lehet energiahordozót venni. Ezért van szükség arra, hogy Magyarország Oroszországból hozza az energiát.

A külügyminiszter hozzátette, hogy a magyarok nem hagyják szó nélkül, ha külső beavatkozás éri az ország belső ügyeit, és nem adták fel az őszinteségüket sem. Szijjártó szerint a magyar emberek elvárják a kormánytól, hogy állják az ostromot, és ezt a támogatást demokratikus választásokon nyert kétharmados többséggel biztosították.

A miniszter végezetül kiemelte, hogy a demokrácia lényege, hogy ha az emberek négyszer egymás után kétharmados többséget adnak egy kormánynak, az elégedettséget jelent. A CPAC Hungary kétnapos rendezvényén több magyar politikus is felszólalt, és Donald Trump volt amerikai elnök videóüzenetet küldött.

A CPAC Hungary konzervatív dzsembori záróbeszédét Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter mondta el, aki kiállt a színpadra és a latintudását is megcsillogtatta. Szalay-Bobrovniczky szerint baj van a lelkekkel a szabad világban, de a magyar kormány békét akar, a nálunk nagyobb hatalmak azonban rohannak bele a háborúba. A miniszter szerint a woke "a XXI. századi körülményekre optimalizált kommunizmus", ami támad minden identitást és emberi kapcsolatot és tagadja istent, a hazát, a nemzetet, a családot, a teremtett nemi kettősséget, az államot, a hadsereget és minden intézményt.

Szalay-Bobrovniczky hozzátette, hogy a szabad világ legbefolyásosabb kormányai nem akarták megakadályozni az ukrajnai háborút és terroszervezetek finanszírozásával felidézték az újabb közel-keleti háborút is. A miniszter szerint a woke-vezérelt Európa és Egyesült Államok nem áll a helyzet magaslatán, és tanulniuk kellene a történelemből.

A CPAC Hungary eseményen a honvédelmi miniszter mellett több kormánytag is színpadra lépett, így Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter, Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is felszólalt. A rendezvényt Orbán Viktor miniszterelnök nyitotta meg, és a záróbeszédet követően Bohár Dániel, a műsorvezető Megafon-influenszer bejelentette, hogy a CPAC Hungary jövőre ismét megrendezésre kerül Budapesten.