Standard and Poor's értékelése Magyarországról

A Standard and Poor's hitelminősítő intézet péntek este közzétette legfrissebb értékelését Magyarországról, melyben megerősítette a BBB mínusz adósbesorolást és a stabil kilátást.

A Standard and Poor's hitelminősítő a péntek esti közleményében ismertette a Magyarország adósbesorolásáról és gazdasági kilátásairól alkotott véleményét. A besorolást változatlanul BBB mínusz kategóriában tartották, és a kilátásokat is stabilnak ítélték meg.

Ez az értékelés az idei hitelminősítői felülvizsgálatok sorának első állomása volt. Az elemzői várakozások már előre jelezték, hogy valószínűleg nem lesz változás a magyar adósság besorolásában.

A Standard and Poor's legutóbbi lépése 2023 januárjában történt, amikor leminősítették Magyarországot BBB-ről BBB mínuszra, ezzel a befektetésre ajánlott kategória és a bóvli határa közé helyezve az országot. A Fitch és a Moody’s hitelminősítőknél Magyarország jelenleg eggyel magasabb, befektetésre ajánlott kategóriában van.

Az elmúlt évben a Standard and Poor's kétszer, júliusban és decemberben is megerősítette Magyarország minősítését és annak stabil kilátását. A hitelminősítő figyelemmel kísérte a magyar gazdaság és gazdaságpolitika fejleményeit, és az elemzők nemrégiben figyelmeztettek, hogy a magyar államadósság idén emelkedhet.

További információk a témában hamarosan várhatók.