Sickratman a Kutyapárt polgármesterjelöltje Szentbékkállán

Paizs Miklós, ismertebb nevén Sickratman, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt polgármesterjelöltje lesz Szentbékkállán.

A Belga együttes alapítótagjaként ismertté vált rapper, Sickratman, két évvel ezelőtt már próbálkozott a politikában, amikor a Kutyapárt színeiben indult az országgyűlési képviselői posztért Újpesten. Most Szentbékkállán, ahol három éve él, szeretne polgármester lenni, és ezt a Facebookon keresztül jelentette be.

Sickratman bejegyzésében elmondta, hogy örömmel és félelemmel vállalja a jelöltséget. Örül, mert szeretne változást elindítani, de félelme abból fakad, hogy nem szeretne ténylegesen polgármester lenni, viszont ha nyerne, ezt a szerepet kellene betöltenie. Azt is hozzátette, hogy a demokrácia védelme és a jelenlegi rendszer abszurditása motiválja őt a jelöltségre. A bejegyzésében kifejtette, hogy Tolsztojhoz hasonlóan anarchistának tartja magát, és visszautalt az utóbbi évek közéleti botrányaira.

A 2022-es országgyűlési választásokon Paizs Miklós, a Kutyapárt jelöltjeként, az 5. helyen végzett 3,51 százalékos eredménnyel a Budapesti 11-es számú országgyűlési egyéni választókerületben. A hvg.hu által közölt információk szerint azonban a valóságban a negyedik helyen végzett. Négy évvel korábban szintén megmérettette magát ugyanott, akkor 1064 szavazatot kapott.

Paizs ismét a Kétfarkú jelöltjeként lép ringbe a 189 választóval rendelkező községben, bár a négy független jelölt mellett még nem látni a nevét a Választás.hu-n. A Szentbékkállán élő Paizs Facebook-bejegyzésében egyébként nagyon hosszan magyarázza, miért próbálkozik meg a polgármesteri poszt megszerzésével, amiben a királlyá válástól a falut érő meteorzáporon és mexikói rezsimváltáson át Magyar Péterig sok jelenséget megemlít. Az országos politika végignézése után azért a helyi ügyeket is kiemeli, és többek közt újrafestené a buszmegállót, korlátozná az elektromos kerítéseket, ezzel az állatokat védve, valamint felpezsdítené a település művészeti programjait is.

Személyes céljai között említette, hogy jónéhány év múlva a környék legmenőbb gyümölcsaszalója szeretne lenni, amihez a csemeték már elültetve. Munkáját fizetésért végezné, amit fel is venne. Szentbékkálla jelenlegi polgármestere Sárvári Csaba, aki a Magyar Vállalkozók és Munkaadók Pártjának jelöltjeként került a település élére.