Pécsre költözik a Magyar Zene Háza

A Magyar Zene Háza sikeres "Város a Házban" programsorozatának következő állomása Pécs lesz, ahol 2024. április 26-28. között a város gazdag zenei és kulturális életét mutatják be.

A "Város a Házban" sorozat korábban már több magyar városban, így Debrecenben, Veszprémben és Székesfehérváron is bemutatkozott. A programsorozat célja, hogy a vidéki városok zenei életét, tehetségeit és kulturális rendezvényeit a fővárosi közönség elé tárja. Pécs kulturális sokszínűségét Lovasi András, Parti Nagy Lajos, Kocsis Gergely és a Zsolnay Fényfesztivál képviseli majd a Magyar Zene Házában.

Batta András, a Magyar Zene Háza ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy a sorozat fontos szerepet tölt be az intézmény életében, hiszen lehetőséget ad arra, hogy a nem budapesti kulturális életet is megismerhessék a látogatók. Pécs különösen gazdag kulturális palettával rendelkezik, amelyet a hétvége során a közönség széles körben fedezhet fel.

Zag Gábor, Pécs kulturális és társadalmi kapcsolatokért felelős alpolgármestere szerint megtiszteltetés a város számára, hogy a Magyar Zene Házában bemutathatják kulturális életüket. A Zene Háza az ország egyik meghatározó kulturális intézményévé vált, ahol már számos pécsi tehetség léphetett fel.

Az események között szerepel a Zsolnay Fényfesztivál világát bemutató audiovizuális program, a Bóbita Bábszínház gyermekelőadása, elektronikai workshop, Lovasi András koncertje, valamint egy összművészeti program, ahol a Pannon Filharmonikusok Eozin Vonósnégyese lép fel, és Parti Nagy Lajos, valamint Kocsis Gergely is közreműködik.

A program során a Belward Pincészet két borát, a Belward Pécsi Chardonnay 2023-at és a Belward Pécsi Cirfandli 2023-at is megkóstolhatják a résztvevők. A pincészet a pécsi borvidéken működik, és főként fehérborszőlő fajtákkal foglalkozik.