Paul McCartney még 80 felett is V8-as Chevrolet Corvette-tel dübörög

A The Beatles legendás alapítója, Paul McCartney, aki egy milliárd dolláros vagyonnal büszkélkedhet, nemrég egy 20 évvel ezelőtti Chevrolet Corvette-tel tűnt fel Dél-Kaliforniában.

Paul McCartney, a The Beatles együttes alapító tagja, aki híresen nagy autórajongó, és egy egymilliárd dolláros becsült vagyonnal rendelkezik, nemrégiben egy régebbi modellű Chevrolet Corvette-tel kapták lencsevégre Dél-Kaliforniában. McCartney autógyűjteménye jelentős, számos oldtimerrel büszkélkedhet, köztük Aston Martinokkal, Rolls Royce-okkal és Minikkel, amelyeket főleg Nagy-Britanniában tart.

A zenész azonban amerikai kedvencével, egy kétezres évek elején gyártott Chevrolet Corvette-tel tűnt fel, ami meglepő lehet, tekintettel arra, hogy a jármű már közel 20 éves. A TikTokon megosztott videón McCartney egy hollywoodi zenei stúdió parkolójából hajtott ki a kék színű, bézs tetejű kabrióval, amely egy 2003-as Corvette 50. születésnapi különkiadása, és integetett a bámészkodóknak. Európában egy hasonló állapotú jármű 20-40 ezer euróba (8-16 millió forintba) kerülhet.

A Beatles ikonikus Abbey Road albumborítója egy hétköznapi zebrát a világ egyik leghíresebb utcájává varázsolt. A kereszteződés és az utca végében álló lemezstúdió, ahol egykor a dalokat vették fel, 2010-ben kapott védett státuszt, és ez volt az első utcai kereszteződés, amely ugyanolyan szintű elismerést kapott, mint a híres épületek és egyéb műemlékek.

Ken McNab, az And in the End: The Last Days of the Beatles írója a BBC Good Morning Scotland című műsorában elmondta, hogy a felvétel 1969. augusztus 8-án délelőtt fél 12 körül készült, és hogy a fotós, Iain Macmillan egy imbolygó létrán állva kattintotta a felvételt, miután rendőri segítséggel tíz percre megállították a forgalmat. "Hatszor mentek át a zebrán" - mondta Ken, hozzátéve, hogy Iain az ötödik próbálkozás képét tartotta meg, mert a lábuk tökéletes "V" alakban volt. Paul McCartney pedig állítólag azért volt mezítláb, mert túl szűk volt a cipője.

Richard Porter, a The Beatles szakértője szerint még az album címe is az útról jött. "Az eredeti album címe az Everest lett volna, amelyet Geoff Emerick, a Beatles hangmérnöke által elszívott kedvenc cigarettamárkáról neveztek volna el" - idézte a Mirror. "Valakinek az a jó ötlete támadt, hogy a Mount Everestre kellene menniük a borítóképért. Ők pedig kijelentették, hogy nem hajlandóak, inkább úgy döntöttek, hogy Abbey Road-nak nevezik el, és a stúdiójukon kívül készítik el a fotót. Sokkal könnyebb és olcsóbb volt így és nyilvánvalóan Abbey Road lett az album címe".

1996-ban egy őrült összeesküvés-elmélet kezdett el terjedni, amely szerint az Abbey Road borítója egy temetési menetet jelképez: John a prédikátor, Ringo a temetkezési vállalkozó és George a sírásó. Paul pedig mezítláb ment a saját temetésére – állították.