Dráma az érettségi előtt: összeesett egy diáklány az iskolában

Egy hódmezővásárhelyi iskolában a ballagási ünnepség alatt rosszul lett egy fiatal lány, de szerencsére a helyszínen tartózkodó szabadnapos mentőszolgálati munkatárs azonnal a segítségére sietett.

A szombati eseményen a nagy meleg, a fáradtság és az érettségi miatti izgalom együttes hatására lett rosszul a diák. Az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalának beszámolója szerint a vendégek között tartózkodó szabadnapos mentős gyors beavatkozásának köszönhetően a lány hamar jobban lett.

A mentős nemcsak a diákot látta el, hanem a szülőket is megnyugtatta, így az ünnepség zavartalanul folytatódhatott. A diáklány édesapja később hálás szavakkal fordult az Országos Mentőszolgálathoz, kiemelve a mentős emberi hozzáállását és azt, hogy büszkék lehetnek rá.

A mentőszolgálat munkatársai nemcsak ebben az esetben, hanem más helyzetekben is kiemelkedő munkát végeznek. Május elsején Dunakeszin egy majálison súlyos kézsérülést szenvedett egy kisgyerek, amikor a forgóhordós játékba szorult be három ujja. Az elsődleges hírek szerint a játék letépte a kisfiú ujjait, azonban a Dunakeszi Programiroda cáfolta ezt, elismerve, hogy a gyermek súlyosan megsérült. A helyszínen lévő egészségügyi személyzet ellátta a sérültet, a kiérkező mentők pedig kórházba szállították. A rendőrség azonnal lezárta a játékot és megkezdte a szakértői vizsgálatot, valamint a nyomozást. A vidámpark tulajdonosa együttműködik a hatóságokkal, és minden szükséges dokumentációt rendelkezésre bocsátott.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást, és szakértők bevonásával vizsgálják a történtek körülményeit. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai megerősítették, hogy a kisfiút súlyos kézsérülés miatt szállították kórházba. Az esetek rávilágítanak arra, hogy a mentőszolgálati munkatársak gyors és hatékony beavatkozása elengedhetetlen a balesetek és váratlan egészségügyi események során.