Markó Iván táncművész örökségét unokatestvérei kapták meg

A két évvel ezelőtt elhunyt Kossuth-díjas magyar táncművész, Markó Iván hagyatékát távoli rokonai örökölték, akik a két fővárosi lakást már értékesítették is.

Markó Iván, a magyar táncművészet kiemelkedő alakja, saját lakásában hunyt el, barátai és a mentők segítségére már nem érkezett időben. A művész nemcsak emlékezetes produkciókat és díjakat hagyott hátra, hanem értékes tárgyakat és két belvárosi lakást is. Az egyik ingatlant volt feleségétől, Gombár Judit táncművésztől örökölte, akivel bár elváltak, de baráti kapcsolatot ápoltak egymással.

Markó Iván nem hagyott hátra közvetlen örökösöket, gyermeke nem született, testvérei nem voltak, és házastársa sem. Így, mivel nem készített végrendeletet, a vagyonát négy távoli unokatestvére örökölte, beleértve a két lakást, ingóságait és szellemi hagyatékát. Az örökösök a lakásokat eladták, és az összeget felosztották, bár az elhunyt személyes tárgyainak sorsáról keveset tudni.

Markó Iván emlékét azonban barátai és kollégái továbbra is ápolják. Egyikük létrehozott egy Facebook-oldalt, amelyen rendszeresen megosztanak róla régi fotókat és videókat.